Όταν η πίστη ριζώσει, κάνει θαύματα (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος | Romfea.gr

Προχθές εορτάσαμε την μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού του εν Κεφαλληνία.
Ένεκεν τούτου την Κυριακή μετέβημεν εις την ενορία του Αγίου Γερασίμου στη Τσιαμπούλα και συλλειτουργήσαμε με τους ιερείς και διακόνους των πέριξ ενοριών.
Όταν ο άνθρωπος πιστεύει στον αληθινό Θεό και η πίστης ριζώσει βαθειά εις την ψυχή του, και συνέχεται από καθαρή ζωή και λογισμό αγαθό, τότε γίνονται θαυμαστά πράγματα.
Παρακολουθούσα τους χριστιανούς μας, της ανωτέρω ενορίας (Αγ. Γερασίμου) πως ψάλλαμε, πως κινούντο ανάλογα κάθε φορά που θα έπρεπε να κινηθούν, θαύμασα την πίστη τους και την αγάπη τους προς τον Θεόν και την Εκκλησία, γνωρίσαμε όλη την θεία λειτουργία απ’έξω.
Μετά την πνευματική τράπεζα, μας παραθέσανε και υλική τράπεζα-γεύμα, με πολλή αγάπη και ευγένεια, κατόπιν επιστρέψαμε γρήγορα-γρήγορα στο Κέντρο της Μητροπόλεως και μοιράσαμε διάφορα είδη που μας ήρθαν από Ελλάδα, και εδώ έβλεπε κανείς την πνευματική πρόοδο των χριστιανών μας, μικρών και μεγάλων.
Την Δευτέρα μοιράσαμε εις τα δύο απογευματινά Σχολεία θηλιών από ένα κουτί γάλα évaporé στην κάθε κοπέλα.
Κάποιες κοπέλες δεν δοκιμάσανε μέχρι αυτήν την ηλικία πως είναι το γάλα! Και ασφαλώς θα ευχαριστούν τους αποστέλλοντας για όλα αυτά τα δώρα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]