10ετή επέτειος από την χειροτονία του Στοβίων Δαβίδ (ΦΩΤΟ)

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνιτσας κ. Δαβίδ (ο οποίος χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 17 Ιουνίου 2007), στις 18 Ιουνίου 2017, εόρτασε τη δεκαετή επέτειο της χειροτονίας του.
Με την ευκαιρία αυτή, στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλησίον των Σκοπίων, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτου Σκοπίων κ. Ιωάννου.
Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι, ο Μπρεγκαλνίτσης και Τοποτηρητής Μπίτολας κ. Μάρκος και ο Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνιτσας κ. Δαβίδ, καθώς και ιερείς της Αρχιεπισκοπής.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου με μια εμπνευσμένη ομιλία στο συγκεντρωμένο πλήθος απευθύνθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, συγχαίροντας τον Επίσκοπο Στοβίων κ. Δαβίδ για την 10-ετή επέτειο της εις επίσκοπον χειροτονίας του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης χάρισε στον Επίσκοπο Στοβίων κ. Δαβίδ ένα εγκόλπιο, και μετά μίλησε καταλλήλως ο Επίσκοπος Στοβίων κ. Δαβίδ ευχαριστώντας τους αγίους Αρχιερείς και τους πιστούς που προσήλθαν για να εκφράσουν τις ευχές τους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους πιστούς.
Στο τέλος παρουσιάστηκε πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια, με συνοδεία από μουσικά όργανα καβάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΟΣ

 Περί τῆς ἐσωτερικῆς καταστάσεως τοῦ ἁμαρτωλοῦ, ὅστις ἀρχίζει νά ἀποφεύγῃ τήν ἁμαρτίαν διά τοῦ Μυστηρίου τῆς μετανοίας καί ἐξομολογήσεως. Ὅταν ὁ ἁμαρτωλός … [...]

Παύλος: Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών

Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού | Romfea.gr  Ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος δεν ανήκε στη χορεία των δώδεκα Αποστόλων. Δε γνώρισε τον Κύριο όσο … [...]

Θεμελίωση νέου Ι. Ναού και Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων … [...]