100 χρόνια Ελληνικής Κοινότητας Δαμασκού και Εθνική Εορτή του ''ΟΧΙ''

Με τη ευλογία και την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννη, γιόρτασε η Ελληνική Κοινότητα στη Δαμασκό την Εθνική Εορτή του “ΟΧΙ”, η οποία συμπίπτει φέτος με τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας.
Στη εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Rima Qadiri, ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Habib Saloumi, η Βουλευτής κα. Amira Stephanou, οι Πρόξενοι κ. George Qatini, κ. Ayoub Hanna, κ. Hazem Daniel, τα μέλη της Κοινότητας και πολλοί άλλοι από τους κατοίκους της Δαμασκού.
Μετά τη Δοξολογία, Μακαριώτατος απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα μιλώντας για τις ισχυρές και ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τα δύο κράτη, Συρία και Ελλάδα, από την μία, και το παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας με τη Εκκλησία της Ελλάδος από την άλλη. 
Τέλος ο Πατριάρχης Ιωάννης, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά για την εθνική εορτή της Ελλάδος με το ηρωικό “ΟΧΙ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο ΠΕΘ: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ»

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων διοργανώνει Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία. Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου … [...]