15 έτη Αρχιερατείας Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου (ΦΩΤΟ)

Την 9η Οκτωβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος συμπλήρωσε 15 έτη από την χειροτονία του σε Επίσκοπο που τελέσθηκε το 2004 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως θέλοντας να εορτάσει αυτήν την επέτειο της τοπικής εκκλησίας διοργάνωσε εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.
Το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, παρουσία των τοπικών Αρχόντων και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας κήρυξε τον θείο λόγο με βάση την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής. 
Μετά το κήρυγμα ευχαρίστησε όλους όσους ήλθαν στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους και, ενθυμούμενος την ημέρα της χειροτονίας και ενθρονίσεώς του στην Αλεξανδρούπολη, τίμησε τον τότε διάκονό του και νυν εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού π. Κωνσταντίνο Μίχογλου με το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου και του ανέθεσε το λειτούργημα της πνευματικής πατρότητος, καθώς ο π. Κωνσταντίνος θα είναι πλέον ο υπεύθυνος ιερέας του Κέντρου Νεότητος στην πόλη μας. 
Αμέσως μετά τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για τον προστάτη Άγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, ενώ ανεγνώσθη και η ημερησία διαταγή του Αρχηγού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση στο Επίσκοπείο της Μητροπόλεως.
Το μεσημέρι της Κυριακής η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε γεύμα σε όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως στην Λέσχη Αξιωματικών, παρουσία του Δημάρχου της πόλεως και του Στρατηγού Διοικητή της 12ης Μεραρχίας μας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο ΠΕΘ: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ»

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων διοργανώνει Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία. Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου … [...]