30ετές μνημόσυνο Μητροπολίτη Ρεθύμνης κυρού Τίτου

Την 11η Σεπτεμβρίου 2017 συμπληρώθηκαν 30 ακριβώς έτη από την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου.
Και την Κυριακή 17η Σεπτεμβρίου 2017 τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ Ρεθύμνης.
Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, που τελέσθηκε στο τέλος της, προεξήρχε, εκ προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος.
Ο π. Νικόλαος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Επισκόπου μας, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί αυτοπροσώπως, αφού κατά την ημέρα αυτή τέλεσε τα από καιρό προγραμματισμένα Ιερά Εγκαίνια νεόδμητου Ιερού Ναού στα Λιβάδια Μυλοποτάμου.
Για τον λόγο αυτό, το εσπέρας του Σαββάτου 16ης Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, στο τέλος του οποίου τέλεσε Ιερό Τρισάγιο για τον αοίδιμο προκάτοχό του Μητροπολίτη Τίτο.
Μετά την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόλαος και οι οικείοι του αοιδίμου Μητροπολίτου Τίτου, μετέβησαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τέλεσαν Ιερό Τρισάγιο στον τάφο του Ιεράρχου, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.
Φωτογραφία: Δημήτριος Πολιτάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τα έργα αποδεικνύουν την αγάπη!

Τη στιγμή που η πίστη εδραιώνεται στην ψυχή, στρεφόμαστε εν μετανοία προς τον Θεό και αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Αυτόν. Καθώς ωριμάζουμε στην πίστη, … [...]

Τελευταίοι στοχασμοί του ηλίου

Ακόμα λίγο — τελευταίοι στοχασμοί τουήλιου . . . Μη φεύγετε, χρώματα, χρώματα!Οι στέγες σας χάνουν, απ' τον κάμποφτερουγίσατε — η γαλανή βραδυνή σκιά σαςακολουθεί... … [...]

Οι Μαγεμένες

Οι «Μαγεμένες» ήταν ανάγλυφες μυθολογικές μορφές που διακοσμούσαν μια κορινθιακή κιονοστοιχία του 2ου-3ου αι. μ.Χ. στην Αγορά της Θεσσαλονίκης. Ονομάστηκαν έτσι το 17ο … [...]

Το Φθινόπωρο αρχίζει στις 22/9, αλλά…

Μερικές φορές παίρνουμε ορισμένα πράγματα ως δεδομένα. Πάρτε, για παράδειγμα, την Ανατολή και τη Δύση του Ήλιου. Ξέρουμε, δηλαδή, ότι καθημερινά ο Ήλιος θα ανατείλει στην … [...]