35α Πανορθόδοξα Κάλαντα στην Μελβούρνη (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν σήμερα Κυριακη 23η Δεκεμβρίου τα κάλαντα της 2ας Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Βικτωρίας και Τασμανίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για πρώτη φορά στο φημισμένο και ιστορικό Melbourne Town Hall του δήμου της Μελβούρνης στο κέντρο της Μελβούρνης.
Τα καλάντα ετελέσθησαν με την παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Δέρβης κ.Ιεζεκιήλ, Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου και του Επισκόπου της Ρουμανικής Εκκλησίας έν Αυστραλία κ. Μιχάηλ.
Συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλαδός εν Μελβούρνη, κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Βασίλειος Παπαστεργιάδης, καθώς και του Ιερού Κλήρου της Μελβούρνης.
Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε υπό του κ. Νικόλαου Κρικέλη και της δ. Ιωάννας Σαββίνου.
Σημειοτέον ήταν και η παρουσία 2,500 ομογενών που παρακολούθησαν το πλούσιο πρόγραμμα από όλλα τα προάστια της Μελβούρνης.
Τα καλάντα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και εφέτος είχαν Πανορθόδοξο Χαρακτήρα με την συμμετοχή χωροδιών της Αντιοχειανής και Ρουμάνικης Εκκλησίας εν Μελβούρνη, καθώς και τής χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας εν Μελβούρνη.
Οι χορωδίες πολλών Ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων της Μελβούρνης και Βικτωρίας λάμπρυναν το πλούσιο προγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα και παρουσιάσεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας αλλά και του Πόντου.
Τα καλάντα τής Μελβούρνης συνεχίζονται για 35 ολόκληρα χρόνια υπό την επίβλεψη των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Δέρβης κ.Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, καθώς και του οργανωτικού συμβουλίου, και κάθε χρόνο αυξάνονται οι αριθμοί κόσμου που παρακολουθούν το πρόγραμμα.
Μετά το πέρας του προγράμματος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, διαβήβασε της ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ.Στυλιανού και ευχήθηκε στο πλήθος κόσμου, ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτιχισμενο το νέο έτος 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Καταγωγή Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας … [...]