40ήμερο Μνημόσυνο Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου

Φωτορεπορτάζ: Δημήτριος Πετρογιάννης

Συμπληρώνονται ήδη σαράντα ημέρες από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, το Σαββάτο 17ης Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Χριστού τη οποία και ανήγειρε ο μακαριστός στα Σκούρτα Βοιωτίας.
Αρχής γενομένης τελέσθηκε ο Όρθρος στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισάνιου και Σιατίστης κ. Παύλος καθώς και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Εν συνεχεία τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του, παρουσία πλήθους πιστών, ιερέων και πνευματικών του τέκνων, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του, από πολλά μέρη της Βοιωτίας την Αθήνα και ιδιαίτερα από την Χαλκίδα στην οποία διατέλεσε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως επί πολλά συναπτά έτη.
Να αναφερθεί ότι συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.
Τον θείο λόγο κήρυξε Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα πλούσια χαρίσματα του μακαριστού και την αγάπη του για τον Χριστό μέχρι το τέλος της ζωής του.
Επίσης τον λόγο έλαβε και ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, καλωσορίζοντας του Αγίους αδελφούς, καθώς και όλους τους πιστούς, όπου η παρουσία τους αποτελεί μνημόσυνο αιώνιο του μακαριστού Επισκόπου ο όποιος υπήρξε άξιος εργάτης του αμπελώνος του Χριστού.
Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου από τον Μητροπολίτη Θηβων, καθώς και μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους πιστούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δώρο Χριστουγέννων

  Βρισκόμαστε παραμονες της μεγαλης εορτης των Χριστουγέννων. Ένα ερώτημα που μας γεννιέται ειναι το αν οι αποκαλουμενοι άθεοι θα σπεύσουν να λαβουν το δώρο των … [...]

11406 – Άγιον Όρος και Χαρακτική

Χώρος κατ’ εξοχήν προσκυνηματικός, το Άγιον Όρος ευνόησε την ανάπτυξη της χαρακτικής τέχνης. Η μεγάλη παραγωγή χαλκογραφιών, με γενικές απεικονίσεις του Αθω, τα … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Η οικογενειά του … [...]