50 Χρόνια Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης (ΦΩΤΟ)

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης

Μέσα σε κλίμα λαμπρού εορτασμού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Δεκεμβρίου ποικίλες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα 50 χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στη Φλώρινα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Ναό, με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Πλανά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, ο οποίος πλαισιώθηκε τόσο από τους ιερείς του ναού όσο και από κληρικούς ολόκληρης της Μητροπολιτικής περιφέρειας.
Την επομένη το πρωί τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του οικείου Ποιμενάρχη.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο κ. Ιουστίνος ο οποίος με γλαφυρότητα αναφέρθηκε εκτενώς στον θεσμό της ενορίας, τονίζοντας πως όλοι οι πιστοί πρέπει να συμμετέχουν στα δρώμενα της ενορίας τους.
Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Θεόκλητο όσο και τον προϊστάμενο του ναού και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Δημοσθένη Παπαδόπουλο, για την πρόσκληση να συμμετέχει κ ο ίδιος στις εκδηλώσεις.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», ενώ το ίδιο απόγευμα ανέβηκε θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο διακονιάρης του Θεού”, αφιερωμένη στον βίο του Αγίου Νικολάου του Πλανά.
Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις ενώ ήταν παρόντες και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιο της πόλεως του … [...]

H Μεγάλη Νίκη της Ζωής

Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα … [...]