6 χρόνια από την εκδημία της μακαριστής Ηγουμένης Ευγενίας Κλειδαρά (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με τον προσήκοντα σεβασμό στην αγία μορφή της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Μυτιλήνης Ευγενίας Κλειδαρά, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της, η οποία συμπτίπτει επέτειο ευρέσεως των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ.
Χθες, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, τελέστηκε ιερά αγρυπνία στην Ιερά Μονή, κτίτωρ της οποίας ήταν η μακαριστή Ηγουμένη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μητέρα του πόνου και της αγάπης, με τη συμμετοχή Πατέρων απ’ όλη την Ελλάδα.
Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Γέροντας της Ξενοφωντινής Σκήτης Αγίου Όρους π. Νίκων, ο οποίος μίλησε σχετικά την αγία βιοτή της μακαριστής Γερόντισσας και υπογράμμισε τη μεγάλη ευεργεσία που παρείχε στο νησί της Λέσβου με την εύρεση των ιερών και χαριτόβρυτων λειψάνων.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε για να τιμήσει τη μνήμη της Ηγουμένης, το έργο της οποίας συνεχίζει η Καθηγουμένη Ταβιθά με την αδελφότητα της Μονής.
Τέλος, τον ιερό ψαλτήρα, τίμησε ο καλλικέλαδος Πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης κ. Τιμόθεος Ντιουέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Ιουλίου, μνήμη της Αγίας και καλλινίκου Μάρτυρος ΜΑΡΙΝΗΣ.

Μαρίνα η μακαρία κόρη και καλλιπάρθενος Μάρτυς ήτο από την Αντιόχειαν της Πισιδίας, τον καιρόν Διοκλητιανού ή Κλαυδίου Καίσαρος εν έτει σο΄ (270), από γονείς περιφανείς. … [...]

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]