O ΠτΔ τίμησε τη μνήμη του Σερραίου Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παππά

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, οι εόρτιες εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία συμπληρώσεως 196 ετών από της κοιμήσεως του εν­δό­ξου Αρ­χι­στρα­τή­γου της Ελ­λη­νι­κής Ε­πα­να­στά­σε­ως του 1821 Εμ­μα­νουήλ Παπ­πά. Επίκεντρο των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων υπήρξε η ηρωοτόκος ο­μώ­νυ­μη γεν­έ­τει­ρα του Σερραίου εθνεγέρτου στο νομό Σερρών.
Συγκεκριμένως, σήμερα το πρωΐ τελέσθηκε, στον ιστορικό ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Δ.Δ. Εμμ. Παππά Σερρών, τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών· Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και του οικείου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο υ­πὲρ μα­κα­ρί­ας μνή­μης και αι­ω­νί­ου α­να­παύ­σε­ως της ψυ­χής του εν­δό­ξου Αρ­χι­στρα­τή­γου.
Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Σερρών, καλωσόρισε εγκαρδίως τον κ. Πρόεδρο, ευχαριστώντας τον για την όλως τιμητική συμμετοχή του στις λατρευτικές και επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Μακεδόνος Ήρωος.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε εναργέστατα η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός κ. Αλεξάνδρα Μπαΐρα. Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστησαν· η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, οι τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Κατόπιν, ο κ. Πρόεδρος, οι Σεβ. Αρχιερείς, ο ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες και ο πιστός λαός του Θεού, μετέβησαν εν πομπή στο χώρο της κεντρικής πλατείας της κωμοπόλεως Εμμ. Παππά.
Εκεί, ενώπιον της προτομής του Σερραίου Ήρωος εψάλη ιερό τρισάγιο, κατετέθησαν στέφανοι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανεκρούσθη ο Εθνικός μας Ύμνος. 
Ακολούθως, ενώπιον του Εξοχωτάτου Προέδρου και των λοιπών Επισήμων πραγματοποιήθηκε παρέλαση με αντιπροσωπείες σχολικών τμημάτων με τις γαλανόλευκες σημαίες, καθώς και Πολιτιστικών Συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους.
Αργότερα, στο διατηρητέο κτήριο του «Σχολαρχείου» πραγματοποιήθηκε, κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, η ανακήρυξη του Εξοχωτάτου Προέδρου, ως Επιτίμου Δημότου Εμμ. Παππά.
Τέλος, παρετέθη υπό του Δήμου Εμμ. Παππά επίσημο γεύμα, προς τιμήν του κ. Προέδρου.
Έμπλεος θαυ­μα­σμού και πο­λυτίμων α­να­μνή­σεων από την ηρωϊκή Μακεδονική γη, ο Ε­ξο­χώ­τα­τος Πρό­ε­δρος και η συ­νο­δεί­α του, α­νε­χώ­ρη­σαν νω­ρίς το μεσημέρι για το «κλεινόν Ἄστυ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιο της πόλεως του … [...]

H Μεγάλη Νίκη της Ζωής

Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα … [...]