Άγιος Αρσένιος, Μαμά δεν θέλω άλλα φάρμακα, είμαι καλά!

Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1840-1924).
(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)
 
Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Ιούλιος 1978
Το 1974 ο γιος μου ο Φώτης, 19 Φεβρουαρίου το πρωί εκείνο, χτύπησε στο σχολείο κεφάλι με κεφάλι ένα παιδάκι και από κείνη την ημέρα άρχισε το δράμα μου.
Τον γύρισα σε πολλούς γιατρούς γιατί τον έπιανε λιποθυμία και όλοι μου λέγανε ότι έχει επιληψία.
Πολλά φάρμακα, πολλά εγκεφαλογραφήματα, πολλά προσκυνήματα σε εκκλησίες, αλλά μάταια, το παιδί συνέχιζε το ίδιο, μέχρις ότου μια μέρα κάμανε ένα πούλμαν για το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου [Ιερόν Ησυχαστήριο «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Σουρωτή Θεσσαλονίκης], που πήγα με μεγάλη πίστη για τον Άγιο Αρσένιο.
Όπου η μοναχή Ευλογία πήρε το παιδί μου και προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου και εγώ μέσα στην εκκλησία έκλαιγα και παρακαλούσα τον Άγιο να θεραπεύσει το παιδί μου.
Και η Αγία του Χάρη έκανε το θαύμα. Γιατί από εκείνο το βράδυ το παιδί μου με είπε: μαμά δεν θέλω άλλα φάρμακα, είμαι καλά.
Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια που το παιδί μου είναι πολύ καλά.
Την υγεία του την αποδίδω εις θαύμα του Αγίου Αρσενίου.
Ας είναι πάντα προστάτης μου και βοηθός μου. Τόσο μεγάλη είναι η πίστη προς τον Άγιο που όπου βρίσκομαι τον ευχαριστώ για την γιατριά του παιδιού μου.
Ε.Τ
 
Από το περιοδικό «Σύναξη», τεύχος δ’, Φθινόπωρο 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Όταν κάθεσαι να διαβάσεις λόγο Θεού…

 Όταν κάθεσαι να διαβάσεις λόγο Θεού, να επικαλείσαι στην αρχή τον Θεό να ανοίξει τα μάτια της ψυχής σου, ώστε να μην περιοριστείς στο να διαβάζεις μόνο αυτά που … [...]

Απ’ τα ξεφτίδια του Θείου ελέους…

…εὐκοπώτερον γάρ ἐστι κάμηλον διά τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν… (Λουκ. 18,25)Να περάσει η καμήλα από το κεφάλι της βελόνας … [...]