Άγιος Πορφύριος, Για το κοριτσάκι που γεννήθηκε υδροκέφαλο

Όσιος Πορφύριος (1906-1991).
(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)
 
[Γράφει ο Παρασκευάς Λαμπρόπουλος]: Κάποια άλλη φορά που συναντήθηκα με τον Γέροντα, του είπα για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το νεογέννητο μωρό ενός γνωστού μας.
Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί υδροκέφαλο.
Μόλις το είπα στον Γέροντα, αμέσως σήκωσε το άγιο χέρι του και σταύρωσε το παιδί.
– Ε, θα κλείσει, θα κλείσει, αλλά θα περάσει καιρός.
Μετά από λίγες μέρες με πήρε στο τηλέφωνο:
– Παρασκευά, ο Γέροντας είμαι. Τι κάνει το μωρό;
– Παππούλη, δεν πάει καλά. Μου είπαν πως δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα. Σταύρωσέ το, άγιε μου.
– Αυτό κάνω, ευλογημένε.
Αργότερα που ξανασυναντηθήκαμε, με ρώτησε ξανά.
– Παππούλη, το πήγαν σε ειδικό γιατρό και είπε να του κάνει μία επέμβαση και να του βάλει ένα σωληνάκι να βγαίνουν τα υγρά από το κεφάλι.
Αμέσως σηκώνει το χέρι του και σταυρώνει ξανά. Ήμαστε κάπου στην οδό Αθηνάς, μαζί και με κάποιον κύριο.
Σταυρώνοντας είπε:
– Όχι, όχι, το καημένο, ψυχούλα έχει, να το σχίζουν οι γιατροί…
Έπειτα έμεινε σιωπηλός και κάτι ψέλλισε μυστικά.
Οι γονείς του πήγαιναν στα ραντεβού με τον γιατρό κανονικά κι εκεί που το κεφαλάκι του παιδιού μεγάλωνε, ξαφνικά ο Άγιος Θεός, με τις ευχές και τις προσευχές του Παππούλη, έκανε το θαύμα του: Ο γιατρός διαπίστωσε πως ξαφνικά σταμάτησε το άσχημο αυτό φαινόμενο. Το παιδί μετά από λίγο διάστημα έγινε τελείως καλά.
 
Από το βιβλίο του Παρασκευά Λαμπρόπουλου, οι «Εμπειρίες μου κοντά στον Άγιο Πορφύριο» των εκδόσεων η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Λόγος και Μέλος: «Θεοτόκε η ελπίς»

Προσεγγίσεις στη μυσταγωγία της Ψαλτικής Τέχνης. Επιμελούνται και παρουσιάζουν ο Πρωτοψάλτης, Δάσκαλος της Ψαλτικής Τέχνης και Χοράρχης του Βυζαντινού Χορού ΤΡΟΠΟΣ … [...]

Ερημίτις Φωτεινή: Αρπάζεται ο νους μου στους ουρανούς και βλέπω νοερώς τα ουράνια κάλλη της αιωνίου ζωής και ευφραίνεται η ψυχή μου.

(Διασκευή, επιμέλεια Στέλιος Κούκος)  Κεφάλαιο πρώτο «Η αίσθησις του Πνεύματος».   1. Προσευχή «εν αισθήσει καρδίας» Από τότε δεν είδες άλλη οπτασία; – Τόσο … [...]

Όρια και Όραμα

 “Είναι σημαντικό να βάζουμε όρια, αλλά αυτά χρειάζεται να συνοδεύονται και από ένα όραμα” (καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης) Ζούμε στην εποχή του “όλα επιτρέπονται”. Οι … [...]