Έναρξη των Δ' Χαραλάμπειων 2020 στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Με αθρόα προσέλευση, κληρικών, λαϊκών και φορέων του τόπου μας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο ψυχαγωγικό κέντρο Κανάρια η έναρξη των Δ’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει για τέταρτη επιτυχημένη φορά στα χρονικά η Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών με συντονιστή τον Θεοφιλέστατο Επισκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό.
Τα Δ’ Χαραλάμπεια τα οποία αφιερώνονται στον στον Άγιο Χαράλαμπο αλλά και στον μακαριστό πατέρα Εμμανουήλ Γεωργιακάκη, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής τους, διανθίζονται στο πλαίσιο των δύο εβδομάδων που θα διαρκέσουν με πλούσιες λειτουργικές, πνευματικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ενορίας Λενταριανών την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.
Στη συνέχεια η διακόνησα Φωτεινή Δερμεντζοπούλου, χαιρέτησε όλο τον κόσμο, διαβάζοντας το πλούσιο πρόγραμμα των Γ’ Χαραλάμπειων και καλώντας ακολούθως στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό ο οποίος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, χαιρετίζοντας και εκείνος με τη σειρά του την έναρξη των Δ΄Χαραλάμπειων, συγχαίροντας τον στενό του συνεργάτη και Πρωτοσυγκελλεύοντα στην Ιερά Μητρόπολη Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Δαμασκηνό για την αφιερωματική αυτή πρωτοβουλία και για όλες τις πλούσιες εκδηλώσεις που τα περιλαμβάνουν.
Έκπληξη της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής Ευαρέσκειας από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου εκ μέρους της Ενορίας Λενταριανών σε ένα φιλάνθρωπο Ενορίτη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνιο Ροκάκη που βοηθάει με κάθε τρόπο όπως ανακοίνωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, την Μητρόπολη και την Ενορία.
Τον κόσμο ψυχαγώγησε με παραδοσιακά τραγούδια το παραδοσιακό κρητικό συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη, ενώ ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων ξεσήκωσε τον κόσμο με τις φιγούρες του, κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα.
Το παρών στην εκδήλωση πλην των προαναφερομένων έδωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Γέροντας Βαρθολομαίος μετά της συνοδείας του, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί και πλήθος κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]