Α΄ Σεμινάριο Λειτουργικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 23 Μαῒου 2020 ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων Λειτουργικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας με τη συμμετοχή των κληρικών της περιφέρειας Μείζονος Λονδίνου.
Στις 9.00 π.μ. τελέσθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου κατά το Τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Τσιμαλή.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε συζήτηση και δόθηκε η δυνατότητα στους κληρικούς να υποβάλουν ερωτήματα.
Στον εισηγητικό του χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς για τη θετική ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας επεσήμανε την σπουδαιότητα της τηρήσεως της Ιεράς Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και την αναγκαιότητα της διατήρησης του Τυπικού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας σε όλα τα Ιερά Θυσιαστήρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ως Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας τόνισε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες της Αρχιεπισκοπής για την κατάρτιση του Ιερού Κλήρου θα συνεχιστούν με παρόμοια σεμινάρια και σε άλλες μητροπολιτικές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την παράθεση σύντομης δεξίωσης. Πρέπει να αναφερθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής στους χώρους του ιερού Παρεκκλησίου και στην αίθουσα δεξιώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Παράκλητος και οι απαράκλητοι

  Σήμερα, αδελφοί χριστιανοί, κλείνει η περίοδος του Πεντηκοσταρίου, κατά την οποία πανηγυρίσαμε την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την Ανάληψή του στους … [...]

ΦΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ!

Αδελφοί μου, φτάσαμε στην Πεντηκοστή.Σήμερα θα γνωρίσουμε μέσα από την Παλαιά Διαθήκη τον Προφήτη Ιωήλ, ο οποίος ήταν ο προφήτης της Πεντηκοστής.Τυχαίο δεν … [...]

Το κάλλος του τέλους

Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ Για να διαπιστώσει κάνεις πόσο διαφορετικά λειτουργούν οι νόμοι της πολιτικής και οι νόμοι της τέχνης -και ευρύτερα της … [...]