Αλλαγή Ιεράς Επιστασίας Αγίου Όρος

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση και του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, καθώς επίσης και εκπροσώπων των Ιερών Μονών πραγματοποιήθηκε σήμερα η αλλαγή της Ιερά Επιστασίας στην Αθωνική Πολιτεία.

Η Λαυριώτικη Επιστασία, διαδέχθηκε την απερχόμενη Διονυσιατική Επιστασία σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη σε μια τελετή που έχει ρίζες παλαιές.
Τον Νέο Λαυριώτη Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο πλαισιώνουν αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Μονών Δοχειαρίου, Ξενοφώντος και Εσφιγμένου, σύμφωνα με την τάξη των ορισμένων τετράδων από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους.
Χθες το απόγευμα (13/6/2020) έλαβε χώρα στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους η καθιερωμένη φωτογράφηση με τον απερχόμενο Πρωτεπιστάτη, τα μέλη της Επιστασίας και τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών.
Δείτε εδώ περισσότερα και οπτικοακουστικό υλικό: www.orthodoxianewsagency.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πίστη και θαύμα στον Άγιο Παΐσιο

   Τον όσιο Παΐσιο (που εορτάζει στις 12 Ιουλίου) επισκέπτονταν άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων που περίμεναν από αυτόν είτε απλώς την ευλογία του είτε … [...]

Μητροπολίτης Πειραιώς: ''Οι νεοθωμανικές βλέψεις του Ερντογάν δεν απομειώνονται με τον κατευνασμό''

Στήν πολύπαθη χώρα μας ὑπάρχει μία ἐλίτ «διανοουμένων» ἡ ὁποία ἀρέσκεται στήν ἐθνοαποδόμηση καί στήν ἐπικράτηση ἑνός κλίματος κατευνασμοῦ καί ἡττοπάθειας καί ταυτόχρονα … [...]