Από αύριο ξεκινάει το μεγαλύτερο υγειονομικό πείραμα

Γράφει ο Θεολόγος Παπαδόπουλος | Romfea.gr
Μοριακός Βιολόγος

Από αύριο ξεκινάει το μεγαλύτερο υγειονομικό πείραμα της νεότερης ιστορίας μας. 
Πολιτικός πρωταγωνιστής το Υπουργείο Παιδείας και κατ’ ευφημισμό Θρησκευμάτων, το οποίο σφράγισε τους ναούς και τους κρατά ακόμα έτσι, επιλέγει όμως να ανοίξει τα σχολεία για κάτι λιγότερο από 3-4 εβδομάδες. 
Θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσουν την υπουργό πώς γίνεται να συλλαμβάνουν ιερείς και να επιβάλουν πρόστιμα σε πιστούς στη θέα του Επιταφίου και στο άκουσμα από τα μεγάφωνα του – Χριστός Ανέστη – ενώ την Πρωτομαγιά στη θέα της κόκκινης σημαίας, των τραγουδιών και των συνθημάτων έκαναν βούβα. 
Κι η ΔΙΣ στέλνει συχαρίκια ωσάν να βιώνει άλλη πραγματικότητα. Το βασικό έλλειμα της χώρας είναι η απουσία Ηγεσίας.
Να βγει ένας να πει αλήθειες χωρίς να τον νοιάζει η επιβίωση σε θέσεις κι αξιώματα. 
Και λυπάμαι που το λέω δεν είναι μονάχα  το κράτος στα τυφλά αλλά και η Εκκλησία. 
Ας ελπίσουμε κι ας προσευχηθούμε να φωτίσει ο Θεός άξιους ανθρώπους ομολογητές – εκκλησιαστικούς κι όχι απλά ακαδημαϊζοντες θεολόγους – να έρθουν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο που μας οδηγούν οι αποφάσεις τους. 
Διότι το ότι προχωράμε δε σημαίνει πώς ξέρουμε και προς τα που βαδίζουμε. 
Κι ας μην πει κάποιος βιαστικά κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός μη φοβού, διότι και την περίοδο της Εικονομαχίας που γέννησε αγίους, μάρτυρες, ομολογητές, αλλά και προβατόσχημους διώκτες και κράτησε κοντά ένα αιώνα πάλι ο Χριστός ήταν. 
Το θέμα είναι εμείς ως Χριστιανοί πώς στεκόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις.
οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός. οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου. (Αποκ. 3, 15-16)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αν και η Πόλη έπεσε, η Ρωμυοσύνη ζει

Του π. Παταπίου Καυσοκαλυβίτου Ἦταν Σάββατο, 9 Ἰουνίου τοῦ 1453, ὅταν τρία πλοῖα κατέπλεαν ὁρμητικά στό βενετσιάνικο λιμάνι τῶν Χανίων, κατεβάζοντας βιαστικά τά … [...]