Βοήθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Άγιον Όρος

Επικοινωνία του διοικητή Μηχανικού του Γ’ Σώματος Στρατού με τον αναπληρωτή διοικητή του Αγίου Όρους – Προτεραιότητα η αποκατάσταση του δρόμου από την Δάφνη στις Καρυές
Πολύ μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο Άγιον Όρος από την τελευταία θεομηνία που χτύπησε το περιβόλι της Παναγιάς.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν στον κεντρικό δρόμο Δάφνης – Καρυών που έχει καταστραφεί σε τρία σημεία, το ένα από τα οποία βρίσκεται λίγο πριν από τη στροφή προς το Βατοπαίδι και τα άλλα δύο μετά την στροφή.
Εκφράζονται φόβοι ότι οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που ενδεχομένως απαιτηθεί καινούρια χάραξη του δρόμου τουλάχιστον σε ένα από τα επίμαχα σημεία.
Λόγω της κατάρρευσης του κεντρικού δρόμου Δάφνης – Καρυών είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε μοναστήρια, σκήτες και κελιά που βρίσκονται στο νότιο και πιο δύσβατο τμήμα του Αγίου Όρους, κυρίως στην πλευρά προς Σιθωνία.
Επειτα από οδηγίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, την Πέμπτη 14 Μαΐου ο διοικητής Μηχανικού του Γ’ Σώματος Στρατού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους.
Στη συνομιλία αποφασίστηκε να συγκληθεί σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα στις Καρυές προκειμένου να καθοριστεί η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα πριν από περίπου ένα μήνα.
Πρώτη προτεραιότητα είναι ο έλεγχος και ο προσδιορισμός των απαιτήσεων για την αποκατάσταση του δρόμου από την Δάφνη στις Καρυές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΣ: Τι αποφασισε για τη Θεια Κοινωνια- Η γενναια προσφορα στο ΕΣΥ και οι επισκεψεις Κικιλια και Θεοδωρικακου- Καμπανακι για τις αιρεσεις

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στη δεύτερη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου … [...]

Γιατί η ἀρχὴ τῆς ἀποστασίας βρίσκεται στην ἔλλειψη τῆς διδαχῆς και στην ἀνορεξία τοῦ θείου λόγου

 Ἡ ψυχὴ ποὺ ἀγωνίζεται σύμφωνα μὲ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, πρέπει ἢ νὰ μαθαίνει σωστὰ ὅσα δὲν ξέρει ἢ νὰ διδάσκει μὲ σαφήνεια ὅσα ἔμαθε. Ἂν δὲν θέλει νὰ κάνει τίποτε ἀπὸ … [...]