Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: ''Έλαβα την πρώτη δόση του εμβολίου''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στο ρωσικό Πρακτορείο “ΡΙΑ Νοβοστι” μίλησε ο Προέδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Covid-19 και τις συνέπειες του, στον εμβολιασμό, καθώς και στην προσωπική του περιπέτεια με την αρρώστια.
Σε ερώτηση για την προοτροπή που έκανε ώστε να εμβολιαστεί ο κόσμος, ο κ. Ιλαρίωνας ανέφερε ότι “αυτό δεν είναι η γνώμη της Εκκλησίας, αλλά προσωπική μου άποψη”.
“Τους τελευταίους μήνες, πολλοί άνθρωποι πέθαναν μπροστά στα μάτια μου από τον κορωνοϊο. Μεταξύ αυτών ιερείς και μοναχοί. Πέθαναν παλεύοντας, και προσπαθώντας να αναπνεύσουν με τον αναπνευστήρα. Τέτοιο θάνατο δεν επιθυμείς ούτε για τον εχθρό σου. Ορισμένοι τα κατάφεραν αλλά έχουν πολλά προβλήματα, άλλοι σε ήπια μορφή και άλλοι σε σοβαρή” – πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ.
Ερωτηθείς εάν η Εκκλησία υποχρεώσει τον κλήρο και τους μοναχούς να εμβολιαστούν, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας δήλωσε πως “ελπίζω ότι κανείς δεν θα υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί. Πρέπει να διατηρηθεί ο εθελοντισμός”.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ σχολίασε και τις συνωμοσίες περί τσιπ μέσω του εμβολίου, λέγοντας ότι “οι φόβοι αυτοί είναι απλά αβάσιμοι”.
“Το θέμα του “τσιπαρίσματος” είναι ένας μύθος. Αλλά η σύνδεσή του με τον εμβολιασμό, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας” – υπογράμμισε ο κ. Ιλαρίων.
Σε ερώτηση εάν ο ίδιος θα εμβολιαστεί, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ανέφερε ότι τον Ιούνιο εξέφρασε την επιθυμία να είναι εθελοντής.
“Τελικά η ευκαιρία αυτή εμφανίστηκε πρόσφατα, αφού έλαβα την πρώτη δόση του εμβολίου. Και η δεύτερη δόση, προφανώς, δεν θα χρειαστεί διότι έχω ήδη επαρκή ποσότητα αντισωμάτων στο αίμα μου, το οποίο ήταν αποτέλεσμα πνευμονίας που υπέστη τον Μάιο” – τόνισε ο Σεβασμιώτατος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: “‘Ενας Ιερέας του Ναού μας, μολύνθηκε από το κορωνοϊό και μολύνθηκα και εγώ ταυτόχρονα. Ήμουν άρρωστος για τρεις εβδομάδες, σε ήπια μόρφη και σε αυτοαπομόνωση. Αλλά τα αντισώματα εμφανίστηκαν από την πρώτη δόση του εμβολίου και όλα πήγαν καλά”.
Τέλος, σε ερώτηση εάν ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος θα εμβολιαστεί, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα επί του θέματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΕΙΣΜΟΥ

Αδελφοί μου, θέλω να σας πω για ένα θέμα που ξεχνάμε καμιά φορά επειδή ζούμε σε ένα κλειστό κύκλο. Πώς είναι λοιπόν να μην είσαι Χριστιανός ή να είσαι άθεος; Δεν υπάρχει … [...]

Η πολιορκία και άλωση της Τριπολιτσάς

Κατά την έναρξη της Επανάστασης η Τριπολιτσά αποτελούσε σημαντικότερο διοικητικό, στρατιωτικό και οικονομικό κέντρο της Πελοποννήσου και γενικότερα της νότιας Ελλάδας. Η … [...]