Γέροντας Άνθιμος, Δεν πατούσε στο έδαφος ήταν φωτολαμπής, έβγαζε σπίθες, έλαμπε σαν χρυσάφι στον ήλιο!

Γέροντας, Ιερομόναχος, π. Άνθιμος Αγιαννανίτης (1913-1996).
(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)
Οι ασώματοι Άγγελοι, ελεύθεροι από το βάρος του χοϊκού σαρκίου, έχουν την δυνατότητα να υπερίπτανται.
Οι άνθρωποι στερούνται αυτής της ικανότητος.
Ο Γέρων, όμως, Άνθιμος [Ιερομόναχος, π. Άνθιμος Αγιαννανίτης], ως ισάγγελος, εφαίνετο σε πολλούς να μετεωρίζεται και να μη πατά στο έδαφος.
Έτσι τον είδε και ο κ. Ε.Κ.*, ιδιοκτήτης εστιατορίου και ξενοδοχείου στην Ουρανούπολη, μπροστά στην πόρτα της Καλύβης του.
Παρόμοιο θέαμα αντίκρυσε και ο κ. Ηρ.Γ. από την Θεσσαλονίκη στο Κυριακό [έτσι ονομάζεται ο κεντρικός ναός κάθε Σκήτης] της Αγίας Άννης.
Μάλιστα δεν τον είδε μόνο να μην πατά στο έδαφος, αλλά τον είδε φωτολαμπή, να βγάζει σπίθες και να λάμπει σαν χρυσάφι στον ήλιο.
Ήτανε, βλέπετε, χρυσός πολύτιμος αρετής ο Γέρων και θάμπωνε με τις ακτίνες του όλους που βρίσκονταν στη ζοφώδη ομίχλη της αποστασίας από το θέλημα του Θεού.
* Τα πλήρη ονόματα αναφέρονται στο πιο κάτω βιβλίο.
 
Απόσπασμα από το βιβλίο του δρος Χαραλάμπους Μπούσια, ο “Γέρων Άνθιμος Αγιαννανίτης, ο σοφός και θεοφόρος σύγχρονος πατέρας του Άθωνος”, των εκδόσεων Μυγδονία.
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Εις τιμήν και μνήμην…»

Υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου «Ἀαρών τις δεύτερος ἢ Μωϋσῆς, Θεῷ πλησιάζειν ἠξιωμένος καὶ θείαν φωνὴν χορηγεῖν τοῖς ἄλλοις ἱσταμένοις … [...]

Συμβουλές σε έναν νέο της εποχής

Συνέντευξη στον σταθμό 4Ε (Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή) με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό στον μακαριστό π. Θεόφιλο Ζησόπουλο. Ο Γέροντας Ιωσήφ … [...]