Για τα όνειρα(Γέροντας Ιερώνυμος της Αίγινας)

– Για τα όνειρα, η γνώμη έχετε, Γέροντα;
«Είναι καλύτερα να μην πιστεύουμε καθόλου στα όνειρα, διότι πολλοί επλανήθησαν από αυτά. Υπάρχουν τριών ειδών όνειρα: του Θεού, του λογισμού και του εχθρού.
Αν είναι εκ Θεού και δεν τα πιστεύουμε, δεν κακοφαίνεται του Θεού, διότι δεν τα πιστεύουμε από φόβον, διά να μην πλανηθούμε. Αν έλθω την νύκτα να σου κτυπήσω την πόρτα και συ δεν μου ανοίξεις, επειδή δεν γνώρισες την φωνήν μου, δεν μου κακοφαίνεται.
Έτσι και ο Θεός, δεν οργίζεται όταν από φόβον Θεού δεν πιστεύουμε τα όνειρα.Το κρασί και το ξύδι έχουν το ίδιο χρώμα. Από την γεύση καταλαβαίνεις την διαφορά. Αν το όνειρο είναι από Θεού, φέρνει γαλήνη, αν είναι του εχθρού, φέρνει ταραχήν. Προσέχετε τις πλάνες.
Καλύτερα ν’ ασφαλίζετε τον εαυτό σας και να μην πιστεύετε τίποτα έξω απ’ ό,τι διδάσκει η εκκλησία μας».Από το βιβλίο του Πέτρου Μπότση, «Γέροντας Ιερώνυμος, Ο Ησυχαστής Της Αίγινας», Αθήνα, 1999.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μολις κυκλοφορησε: Για να ενωθεις με τον Θεο – Αγιου Νικοδημου του Αγιορειτου, προτασεις βιβλιων για τον Δεκαπενταυγουστο για μικρους και μεγαλους!

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]