Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Έτοιμοι οι ναοί για την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία»

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του OPEN ήταν απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο άνοιγμα των εκκλησιών αύριο και αν οι ναοί έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποδεχτούν τους πιστούς.
«Η εκκλησία από την αρχή συμφώνησε με αυτό που αποφασίσαμε στην Ελλάδα, να σώσουμε τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Γι’ αυτό και κάναμε την τεράστια υποχώρηση, οικονομία αν θέλετε, ιδιαίτερα την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ΜητροπΟλίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Σε άλλο σημείο τόνισε ο Σεβασμιώτατος: «Εκεί που είναι πάνω από ένας Ιερέας και έχουν τη δυνατότητα ιερείς, θα μοιραστούν τις Θείες Λειτουργίες, θα γίνουν και αγρυπνίες και στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς να λάβουν μέρος και να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία».
«Η συνεργασία με την πολιτεία δεν ήταν χωρίς προβλήματα αλλά όλοι αποφασίσαμε ότι θέλουμε να υπερασπιστούμε την ζωή του κάθε ανθρώπου στην πατρίδα μας. Από ‘κείνη την ώρα και μετά, όντως όλοι μαζί δίνουμε μια μάχη και με τη χάρη του Θεού θα βγούμε νικητές. Γίναμε παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, θα παραμείνουμε παράδειγμα» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
«Πρέπει κανείς να αναγνωρίσει στην εκκλησία ότι συνέβαλε τα μέγιστα διατηρώντας ταυτόχρονα την ενότητα του λαού μας, που το θεωρώ το πιο σημαντικό από δω και πέρα. Η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη» – υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος.
{youtube}8zca9VfnrHM{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ