Δημητριάδος Ιγνάτιος: ''Όσοι επαναφέρουν θέμα Θείας Κοινωνίας κάνουν μεγάλο λάθος''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Άμεση ήταν η απάντηση του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με αφορμή την σημερινή τοποθέτηση του Καθηγητή Γενετικής της Γενεύης κ. Δερμιτζάκη για το θέμα της Θείας Μετάληψης.
Ο Σεβασμιώτατος με βίντεό του, μεταξύ άλλων τονίζει πως “όσοι επαναφέρουν στον δημόσιο διάλογο το θέμα της Θείας Κοινωνίας εξαιτίας της πανδημίας και του κορωνοϊού κάνουν ένα μεγάλο λάθος! Οδηγούν τα πράγματα σε διχασμό και κινδυνεύουν να επιτύχουν το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν.”
“Εμείς έχουν την προσωπική εμπειρία ότι κανείς δεν αρρώστησε από την Θεία Κοινωνία, την εμπειρία από την ημέρα της Παναγίας που εκατομμύρια πιστοί κοινώνησαν. Έτσι θα συνεχίσουμε να κοινωνούμε εμείς, αλλά και οι πιστοί” – συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “σοφά οι υπεύθυνοι δεν θέτουν αυτό το θέμα, και πιστεύουμε έτσι θα εξακολουθήσουν”.
{youtube}dL5z9jOpMRI{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΕΙΣΜΟΥ

Αδελφοί μου, θέλω να σας πω για ένα θέμα που ξεχνάμε καμιά φορά επειδή ζούμε σε ένα κλειστό κύκλο. Πώς είναι λοιπόν να μην είσαι Χριστιανός ή να είσαι άθεος; Δεν υπάρχει … [...]

Ανθρωπική αρχή και Κοσμολογία

Το μικρό νέφος του Μαγγελάνου: ένας γαλαξίας νεότερος από το δικό μας (Φωτ. NASA) Το πρόβλημα του “fine tuning” στις κοσμολογικές θεωρίες (αδυναμία καθορισμού μοναδικών … [...]