ΔΙΣ: Κανονικά από την Κυριακή η Θεία Κοινωνία – Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν στους ναούς

Τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και με μέγιστο αριθμό ατόμων σε κάθε ναό, αναμένεται να επιστρέψουν οι πιστοί στις εκκλησιές από τη ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουν μετά από περίπου δύο μήνες.

Αυτά προβλέπονται μεταξύ άλλων, στα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίασή της, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, η ΔΙΣ, λαβούσα υπ’ όψιν της την από 28ης Απριλίου 2020 εξαγγελία της Πολιτείας περί της συμμετοχής των πιστών στις Θείες Λειτουργίες και στις Ιερές Ακολουθίες εντός των ιερών Ναών, από της Κυριακής 17ης Μαΐου 2020, καθόρισε τις προϋποθέσεις για την λειτουργία των ιερών Ναών με την συμμετοχή των πιστών και απεφάσισε να αποστείλει σχετικό διευκρινιστικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς τους Σεβ. Μητροπολίτες για τον καθορισμό των συγκεκριμένων μέτρων, όπως έχουν ορισθεί από τους αρμοδίους φορείς.
Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αν και η Πόλη έπεσε, η Ρωμυοσύνη ζει

Του π. Παταπίου Καυσοκαλυβίτου Ἦταν Σάββατο, 9 Ἰουνίου τοῦ 1453, ὅταν τρία πλοῖα κατέπλεαν ὁρμητικά στό βενετσιάνικο λιμάνι τῶν Χανίων, κατεβάζοντας βιαστικά τά … [...]