Δύο νέοι μοναχοί στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας (ΦΩΤΟ)

Με μοναστική και αγιάζουσα ευλάβεια και σεβασμό, εορτάσθηκε η εορτή των Άγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και του ουρανοβάμβωνος Παύλου, στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων Τσιαμπούλα Κολουέζι Κονγκό.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων από την αδελφότητα Άγιοι Δώδεκα Απόστολοι Τσιαμπούλας με προεξάρχοντα τον Αρχιμ. Βαρνάβα Γρηγοράτη και της συνοδείας του.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία των Ισαποστόλων και πάλι από τους μοναχούς, χορστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου.
Ο Σεβασμιώτατος προ της θείας Λειτουργίας έκειρε δύο δοκίμους μοναχούς – μετά από τριετή δοκιμασία οι οποίοι έλαβαν τα ονόματα των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου.
Ο κ. Μελέτιος με λόγους απλούς και σαφείς εξήγησε στο πλήρωμα που προσήλθαν – συγγενείς των καρέντων – τι νοήμα έχει η μοναχική ζωή στο Εκκλησιαστικό πλήρωμα.
Ακολούθησε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτανεία πέριξ του καθολικού της Μονής, και κατόπιν στην Τράπεζα της Μονής όλοι ευχήθηκαν στους νέους μοναχούς ευλογία και σωστή αφιέρωση στη μοναχική τους ζωή.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνησε στους νέους μοναχούς, ότι έχουν την ευλογία και την προτασία του Σεπτού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. θεοδώρου Β.
Τέλος ο Ηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, όπως και τους ιερείς και τους ευλαβείς προσκυνητές για την συμμετοχήν των στην χαρά των αδελφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οι Νεοπαγανιστές και ο Απόστολος Παύλος

Βασικό στοιχείο στις διάφορες νεοπαγανιστικές ομάδες αποτελεί η εμπαθής, απαξιωτική, φανατισμένη και μέχρις ακροτήτων τοποθέτησή τους, απέναντι στο πρόσωπο του Κυρίου, … [...]

Ο Απόστολος Παύλος στη Θεσσαλονίκη

17,2. Κατὰ δὲ τὸ εἰωθὸς τῷ Παύλῳ εἰσῆλθε πρὸς αὐτούς, καὶ ἐπὶ σάββατα τρία διελέγετο αὐτοῖς ἀπὸ τῶν γραφῶν. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον παρόντα στίχο … [...]