Εις μνήμην ενός φιλέλληνα του Μαρόκου

Τις συλλυπητήριες ευχές της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, μετέφερε την 30η Ιουνίου ε.έ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος προς την κα Ελένη Κεσίσογλου Youssoufi, χήρα του αποθανόντος πρώην Πρωθυπουργού του Μαρόκου Abderrahman Youssoufi.
Ο αείμνηστος πρώην Πρωθυπουργός του Βασιλέως Hassan II και σύμβουλος του Βασιλέως Mohammed VI , διακρινόταν για τα φιλελληνικά αισθήματά του προς την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Μαρόκου, διακρίθηκε ως Ευεργέτης αυτής και με την παρουσία του τιμούσε όλες τις εκδηλώσεις των Ελλήνων αλλά και συμμετείχε σε όλες τις εκκλησιαστικές συνάξεις έως τελευταία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας.
Επίσης, είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό του Μακ. Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β’ και ήταν από τα πλέον αξιοσέβαστα πολιτικά πρόσωπα σε όλο το Βασίλειον του Μαρόκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πίστη και θαύμα στον Άγιο Παΐσιο

   Τον όσιο Παΐσιο (που εορτάζει στις 12 Ιουλίου) επισκέπτονταν άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων που περίμεναν από αυτόν είτε απλώς την ευλογία του είτε … [...]

Μητροπολίτης Πειραιώς: ''Οι νεοθωμανικές βλέψεις του Ερντογάν δεν απομειώνονται με τον κατευνασμό''

Στήν πολύπαθη χώρα μας ὑπάρχει μία ἐλίτ «διανοουμένων» ἡ ὁποία ἀρέσκεται στήν ἐθνοαποδόμηση καί στήν ἐπικράτηση ἑνός κλίματος κατευνασμοῦ καί ἡττοπάθειας καί ταυτόχρονα … [...]