Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στο Λονδίνο

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Hellenic Centre του Λονδίνου γιορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτέλεση βυζαντινών ύμνων από την χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, χαιρετισμούς από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Δημήτριο Καραμήτσο Τζιρά και τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Κακουρή.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας χαιρέτησε την εκδήλωση και παρουσίασε με θερμά λόγια τον ομιλητή της βραδιάς καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πρώην Κοσμήτορα κ. Μιχ. Τρίτο.
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Τρίτου με θέμα «Οι τρεις Ιεράρχες ως εκφραστές της αρμονικής συζυγίας Ορθοδοξίας και Ελληνισμού».
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τους μαθητές και τις μαθήτριες της χορωδίας του Ελληνικού Παροικιακού Σχολείου Αγ. Σοφίας Bayswater και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων Λονδίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13230 – Αγρυπνία απόψε στο Χιλιανδάρι

Τη μνήμη του κτίτορά της Οσίου Συμεών του Μυροβλύτου (†1199) εορτάζει αύριο 26/13 Φεβρουαρίου η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Απόψε θα τελεσθεί πανηγυρική Αγρυπνία. … [...]