Εκοιμήθη εν Κυρίω ο μοναχός Ιωσήφ, της Καλύβας του Αγίου Μηνά της Βίγλαςο συμπαραστάτης των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο μοναχός Ιωσήφ, της Καλύβας του Αγίου Μηνά της Βίγλας, στο νοτιότερο άκρο του Αγίου Όρους. Ο π.Ιωσήφ ήταν ο συμπαραστάτης των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας.
Τον γνώρισα τις ημέρες που ο ηγούμενος της Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας του έδωσε τον Άγιο Μηνά. Δεν είχε μια λευκή τρίχα. Ήταν περίπου 35 χρόνων.
Πήγαμε μαζί στην Καλύβα! Ήταν κατεστραμμένη!
-Πάτερ Ιωσήφ πως θα τα βγάλεις πέρα εδώ;
-Εγώ δεν νομιζω πως μόνος μου θα τα καταφέρω. Ο Θεός όμως θα δώσει και θα δεις σε λιγο, θα αλλάξει ο χώρος αυτός! Να έρχεσαι αδερφάκι. Ό Άγιος Μηνάς δεν θα μας αφήσει.

Πήγα μετά από χρόνια πάλι να τον δω! Τα γένια και τα μαλλιά του είχαν ασπρίσει. Μα τα μάτια του παρέμεναν καθαρά και φωτεινά!.
Ενθουσιάστηκε σαν με είδε! Έκανε σαν παιδάκι!
-Πάτερ Ιωσήφ είσαι ο προστάτης των πιλότων τώρα!
Κατέβασε το κεφάλι και γέλασε…
– Σαν τα βλέπω τα παιδιά μας στον αέρα χαίρομαι περισσότερο από αυτά! Από ενθουσιασμό παίρνω την Σημαία παπά μου! Κι όταν με βλέπουν κάνουν μια στροφή από πάνω από τον Άγιο Μηνά. Τα περισσότερα παιδιά έρχονται εδώ και με βλέπουν. Να κοίτα! Μου έφεραν και μια στολή πιλότου!
Χαιρόταν σαν μικρό παιδί!

-Παπά μου μικροφωνική έχεις στο Ναό σου;
-Και βέβαια έχω…
-Έλα να σου δείξω μια φυσική μικροφωνική, χωρίς μικρόφωνα.
Βγαίνουμε έξω από το Ναό και με πάει στο πηγάδι. Ανοίγει το καπάκι και βάζει το κεφάλι του μέσα. Άρχισε να ψάλλει το “Άξιον Εστί” το πρωτότυπό! Σα να άκουγα χορό Αγγέλων!
Καλόν Παράδεισο Γέροντα!
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα σου!

πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ