Εκοιμήθη ο Προηγούμενος της Ι.Μ. Προυσού Αρχιμ. Χρυσόστομος

Πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες του ευρισκόμενου στο Καστέλι Εμπορείου Σαντορίνης Ιστορικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «Παναγία Μεσανή», προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα της εις Κύριον εκδημίας του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Δρόσου, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Προυσού.
Ο μακαριστός Γέροντας γεννήθηκε στο Εμπορείο της Σαντορίνης στις 17 Οκτωβρίου του έτους 1937, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια.
Σε ηλικία 16 ετών έφυγε με την οικογένειά του για την Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στην Σιβιτανίδειο Τεχνική Σχολή παρακολούθησε για μία τριετία το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Τήνου.
Εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου κυρό Σωτήριο ο οποίος του απένειμε και το οφίκιο του αρχιμανδρίτη.
Στην Ιερά Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου διηκόνησε έως και το έτος 1979 οπότε και ακολούθησε τον άρτι χειροτονηθέντα αυτάδελφό του Μητροπολίτη Καρπενησίου κυρό Νικόλαο στη νεοσύστατη τότε Μητρόπολη Καρπενησίου.
Για τέσσερες δεκαετίες διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης την οποία ανεστήλωσε εκ βάθρων.
Διακρίθηκε για το φιλακόλουθο πνεύμα του, την φιλανθρωπία του, την αγάπη του προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος θα μεταφερθεί, κατόπιν επιθυμίας του, στη γενέτειρά του, το Εμπορείο της Σαντορίνης.
Θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Παρασκευής 24ης Ιουλίου και ώρα 18:30 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου το βράδυ και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί ιερά αγρυπνία. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 10:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]

Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παγωνάρης

Σε ηλικία 82 ετών, εκοιμήθη σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παγωνάρης, εκλεκτός και αγαπητός Κληρικός της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1938 … [...]

Θεία Λειτουργία στή κουφάλα τοῦ δένδρου πού βρίσκεται τό προσκύνημα ἐμφανίστηκε στον ἅγιο Γεώργιο ὁ προφήτης Ἠλίας.

Στό ἱερό προσκύνημα τοῦ ὁσίου Γεωργίου τοῦ νέου (τοῦ Καρσλίδη) λειτούργησε  ὁ Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παῦλος. Σύμφωνα μέ τό συναξάριο τοῦ ἁγίου στή … [...]