Ελισέεφ: ''Το Μαυροβούνιο προσπαθεί να αποκτήσει ανεξαρτησία για την Εκκλησία του''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Διοίκησης του Προέδρου της Ουκρανίας Κωνσταντίν Ελισέεφ μιλώντας στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό «Pryamy» αναφέρθηκε στη σημασία του Τόμου αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας που δημιουργεί προηγούμενο για άλλες χώρες.
Ο κ. Ελισέεφ δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο προτίθεται να λάβει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της εθνικής Εκκλησίας σύμφωνα με το ουκρανικό σενάριο: «Στις 5-6 Ιανουαρίου είχαμε επέτειο της παραχώρησης του Τόμου στην Ουκρανία. Πρόκειται για ένα γεγονός χιλιετίας, όχι απλώς μιας δεκαετίας. Το αναγνωρίζουν όλοι… Πρέπει να σημειωθεί ότι μερικές άλλες χώρες της Ευρώπης ακολουθούν την πορεία μας. Το Μαυροβούνιο τώρα προσπαθεί να αποκτήσει την ανεξαρτησία για την Εκκλησία του, κατά το παράδειγμά μας. Επειδή αυτό αποτελεί γεγονός μείζονος σημασίας για κάθε έθνος που εκτιμάει και σέβεται τον εαυτό του… Είναι πολύ σημαντικό».
Επίσης εξέφρασε το παράπονο ότι οι εν ενεργεία ουκρανικές αρχές δεν δίνουν αρκετή προσοχή σε τέτοια γεγονότα, όπως είναι η επέτειος της δημιουργίας της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου, δηλώνοντας ότι «αυτά αποτελούν την απαρχή των ηττών» της Ουκρανίας.
«Είναι απαραίτητο να αισθάνονται οι εταίροι μας ότι εμείς οι ίδιοι φροντίζουμε τον εαυτό μας, αρχίζοντας από την πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τελειώνοντας με τους θεσμούς του στρατού, της Εκκλησίας και της γλώσσας» – ανέφερε ο κ. Ελισεέφ.
Ο Κωνσταντίν Ελισέεφ είναι γνωστός Ουκρανός πολιτικός και διπλωμάτης, που κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της Διοίκησης του Προέδρου της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Πέτρο Ποροσένκο από το 2015 μέχρι τον Μάιο του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]