Εν αναμονή της γέννησης του 4ου παιδιού τους οι πρώτοι ένοικοι του διαμερίσματος του ΚΕΣΟ

Ενοίκους έχει αποκτήσει το τελευταίο εικοσαήμερο το ανακαινισμένο διαμέρισμα που διαθέτει το ΚΕΣΟ, στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο λίγο πριν τα Χριστούγεννα τέλεσε αγιασμό ο Πρωτοσύγκελλος της ΙΑΑ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης.
Πρόκειται για την Χριστίνα Στύλιου και τον σύζυγο της Θωμά Παππά, που περιμένουν το τέταρτο παιδί τους, με καταγωγή από την Ήπειρο, αλλά λόγω δουλείας του Θωμά βρέθηκαν στην μαγευτική Μήλο.
Ο Θωμάς έχει σπουδάσει συνοδός ασθενοφόρου και διορίστηκε σε κενή θέση που υπήρχε στο κυκλαδίτικο νησί, ενώ η Χριστίνα δεν εργάζεται διοτι ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών της.
Αναφέρεται ότι το διαμέρισμα, ιδιοκτησία της Αποστολικής Διακονίας, έχει παραχωρηθεί στο ΚΕΣΟ για βοήθεια ζευγαριών από την περιφέρεια που θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους ή που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
Έτσι από τις αρχές του Φθινοπώρου το ζευγάρι έμαθε για τις παροχές του ΚΕΣΟ και απευθύνθηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία ζητώντας βοήθεια, ώστε να φιλοξενηθούν στην Αθήνα, εν αναμονή του τοκετού. Και φυσικά την έλαβε χωρίς δαπάνες.
Με αισθήματα ευγνωμοσύνης το ζευγάρι επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του ΚΕΣΟ, προκειμένου να ευχαριστήσουν τη Διεύθυνση και την Κοινωνική Υπηρεσία με την παράκληση να μεταφέρουν οι άνθρωποι του ΚΕΣΟ τις ευχαριστίες τους στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, στον Αναπ. Πρόεδρο Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο και στα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]