Εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Χαλκίδος εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας με αρχιερατικό συλλείτουργο και συμμετοχή Κλήρου και Λαού της τοπικής μας Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον θείο λόγο.
Συλλειτούργησαν με τους Αρχιερείς οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος, Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ, Χρυσόστομος Καλύβας-Εφημέριος της Ενορίας και Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως, οι Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης-Προϊστάμενος της Ενορίας και Χαράλαμπος Ταραμίγκος-Εφημέριος της Ενορίας και ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας, ενώ εκκλησιάστηκαν οι Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου-Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης.
Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος άγιος Ωρεών αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας αναφέροντας ότι εξελίχτηκε σε έναν άνθρωπο με σπάνια χαρίσματα αλλά και χριστιανικό φρόνημα, το οποίο επέδειξε όταν στην Χαλκηδόνα ο ειδωλολάτρης ανθύπατος διέταξε να βρεθούν όλοι οι κάτοικοι στην λατρεία ξένου θεού.
Τότε η Αγία αποφάσισε να απέχει και για αυτόν τον λόγο συνελήφθη ώσπου έφτασε η ώρα να δώσει και την ζωή της για τον Χριστό. Αυτής τον βίο προέτρεψε όλους τούς πιστούς να ακολουθήσουν.
Λίγο πριν την απόλυση οι άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν ιερά Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών κεκοιμημένων ενοριτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μολις κυκλοφορησε: Για να ενωθεις με τον Θεο – Αγιου Νικοδημου του Αγιορειτου, προτασεις βιβλιων για τον Δεκαπενταυγουστο για μικρους και μεγαλους!

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]