Εορτή των Αγίων Πάντων στην Ι.Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 το πρωί, στον Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία της αποδόσεως της Εορτής της Πεντηκοστής.
Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στο περιεχόμενο της Εορτής της Πεντηκοστής και στο μυστήριο της συνεχούς παρουσίας και δράσεως του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας, ενώ αμέσως μετά τέλεσε τα μνημόσυνα κεκοιμημένων αδελφών μας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί, επισκέφθηκαν την Ι. Μονή Οσίου Δαβίδ, πρώτη φορά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια είχε επικοινωνία με τον Καθηγούμενο, Αρχιμ. Γαβριήλ και τους πατέρες της αδελφότητας.
Την επομένη, Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Ενοριακό Εξωκκλήσιο Προφήτου Ελισσαίου Καστανιώτισσας, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου- Πρωτοσύγκελλο, Δαμασκηνό Μάκρα-Ιεροκήρυκα, τον Σακελλάριο Γεώργιο Κυριακάκη-Εφημέριο της Ενορίας Καστανιώτισσας και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα και την συμμετοχή πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην εορτή των Αγίων Πάντων, προέτρεψε τους πιστούς να μελετούν τους βίους και να ακολουθούν τα παραδείγματα των Αγίων, οι οποίοι συνδεδεμένοι με την Εκκλησία, όπως το δένδρο με τη ρίζα, μένουν συνεχώς συνδεδεμένοι με την ζωή και την ζωοποιό χάρη του Χριστού και αποδίδουν καρπούς αρετών αγαθούς.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Γεώργιο Κυριακάκη και τους περί αυτόν φιλότιμους εκκλησιαστικούς συμβούλους, οι οποίοι ετοίμασαν με περισσή φροντίδα την πανήγυρη του Αγίου Προφήτου Ελισσαίου.
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γραμματικός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αγία Γραφή

Η Αγία Γραφή, αδελφοί χριστιανοί, είναι το ιερό εκείνο βιβλίο, που μας λέγει τι έκανε ο Θεός για μας και πως πρέπει να ζούμε εμείς σαν χριστιανοί, ανήκοντες σ᾽ Αυτόν. Το … [...]

Η αγιότητα του γέροντος Σωφρονίου

Η αγιότητα του γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ (+1993) Το παρόν γράφεται εξ αφορμής της πρόσφατης ανοίκειας και βλάσφημης επίθεσης προς το πρόσωπο του οσίου γέροντος δια … [...]