Εσπερινός και Λιτανεία Παναγίας Ελεούσας στην Έδεσσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απόγευμα της Τρίτης τελέστηκε στην Αγία Σκεπή της Έδεσσας ο αρχιερατικος εσπερινός αλλά και η Λιτανεία της ιερης εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας.
Ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστατήσε το απόγευμα της Τρίτης στον Εσπερινό που έγινε στην Αγία Σκεπή προς τιμή της Παναγίας της Ελεούσας.
Βέβαια εξαιτίας των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού, ο εσπερινός έγινε κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς.
Μάλιστα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εφεστίου εικόνος Παναγίας της Ελεούσης (17ος αι.) από το Μητροπολιτικό οίκημα, όπου φυλάσσεται, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Ακολούθησε όπως αναφέραμε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.
Στην ιερά Λιτανεία και τον Μ. Εσπερινό μετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολεως.
Ρεπορτάζ | Φώτο Λεωνίδας Τουσιας
Βίντεο: Δημήτρης Γιαντσης
Επιμέλεια: Στέφανος Μίντζας
{youtube}JpvKi1YPbpo{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ήχος φερομένης πνοής βιαίας

Του Αρχιμ. Παρθενίου Δ. Ασημίδηκληρικού της Ι. Μ. Σιδηροκάστρου Μεγάλη Δεσποτικὴ η επερχόμενη εορτὴ. Εορτάζουμε, τιμούμε, προσκυνούμε και λατρεύουμε το 3ο πρόσωπο της … [...]

Άσκηση στην Εκκλησία

Μια σημαντική λέξη στην Πίστη μας λέγεται Παράδοση. Μία λέξη που γενικά θυμίζει κάτι από το παρελθόν, κάτι για πολλούς ξεπερασμένο. Όμως αν μπροστά από την λέξη αυτή μπει … [...]