Εσπερινός της Υπαπαντής και της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης στις Σέρρες (ΦΩΤΟ)

Γράφει η Στέλλα Χατζή-Λεκκού

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών ο πανηγυρικός Εσπερινός για την διπλή εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας
Το ιερό εικόνισμα το οποίο δέσποζε στο κέντρο του Ναού, είναι ακριβές αντίγραφο της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης και αποτελεί «το λιμάνι του λαού των Σερρών», όπως είπε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.
«Είναι τεράστια η ευλογία για τον τόπο μας που έχουμε ανάμεσά μας την Παναγία Ιεροσολυμίτισσα, ακριβές αντίγραφο, φιλοτεχνημένο εις το Ιεροσόλυμα και αγιασθέν στον τάφο της Παναγίας, όπου υπάρχει η πρωτότυπη εικόνα» πρόσθεσε.
«Αυτή η Παναγία έχει γίνει ένα σύμβολο για την πόλη των Σερρών, έχει γίνει ένα λιμάνι στο οποίο προστρέχουν για παρηγοριά και ενίσχυση όλοι οι πονεμένοι».
Στο τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και τίμησε όλα τα μέλη των φιλοπτώχων Ταμείων και των συνεργείων του Εράνου Αγάπης.
Κατόπιν, ο π. Ηλίας Βλάχος, υπεύθυνος του Φιλοπτώχου Ταμείου έκανε τον απολογισμό του πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως, τονίζοντας ότι «η εκκλησία έκανε το λίγο των πολλών, να γίνει πολύ, με την ευλογία του Θεού».
«Τόσο από το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως, όσο και από τα Ενοριακά Φιλόπτωχα της τοπικής Εκκλησίας» επεσήμανε «δίνεται ένας καθημερινός αγώνας για την μηνιαία τακτική οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, την πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών, τις επισκέψεις σε ασθενείς, κρατουμένους φυλακών, την εξωτερική ιεραποστολή, τις υποτροφίες των απόρων φοιτητών».
«Για όλο αυτό το φιλανθρωπικό έργο της προηγούμενης χρονιάς, δόθηκε το ποσό των 828.535,00 ευρώ. Βασικός πνεύμονας τροφοδότησης όλου του έργου είναι ο Έρανος της Αγάπης, του οποίου το ποσό ανήλθε στο ύψος των 158.538 ευρώ, συνεχίζοντας την παραδοσιακή του αύξηση από το αντίστοιχο ποσό του 2018».
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς και λαϊκούς, που συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.
«Ευχαριστούμε όλους σας, κληρικούς και λαϊκούς οι οποίοι εμπνέεστε από το όραμα της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Παρά τις δυσκολίες των ημερών εξακολουθείτε να επιμένετε να κρατάτε το όνομα της αγάπης ζωντανό μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, γιατί αν πάψει να υπάρχει η φλόγα της αγάπης και να θερμαίνει τις καρδιές των ανθρώπων, τότε η ελπίδα θα έχει χαθεί από τον κόσμο και θα έχει οδηγηθεί σε μίαν κόλαση. Αυτό δεν είναι έργο ενός, είναι έργο συλλογικό και κυρίως του Θεού που πρέπει ευγνωμόνως να ευχαριστήσουμε και να δοξολογήσουμε» ανάφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Στο τέλος ο κ. Θεολόγος προέτρεψε τον λαό του Θεού, λέγοντας «μη σταματήσετε να αγαπάτε, είναι προϋπόθεση ζωής, όποιος δεν αγάπα δεν υπάρχει ουσιαστικά, είναι νεκρός κι ας μην το γνωρίζει, συνεχίστε αυτό το έργο της αγάπης και η ευλογία του Θεού θα είναι μαζί μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών περιλαμβάνει την λειτουργία των 2 Κοινωνικών Παντοπωλείων, το Κεντρικό Διαμητροπολιτικό Συσσίτιο «ο Επιούσιος Άρτος», το κατάστημα ειδών ρουχισμού και υποδήσεως «ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, την λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας αστέγων και συγγενών ασθενών «η Στοργή».
Επίσης, για το 2019 δόθηκαν 179 υποτροφίες σε άπορους φοιτητές.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το μυστήριο του γάμου

Ομιλία για το μυστήριο του γάμου από τον π. Μύρωνα Σιμωνοπετρίτη που έγινε σε σύναξη νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

"ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΡΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ “(Αγ.Νεκταρίου)

Άπό τά Άπαντα τού Άγίου Νεκταρίου..Τόμος Γ´ Ό Άγιος Νεκτάριος,τίς έλεύθερες ώρες του,ίδίως στή Ριζάρειο Σχολή,σχεδίαζε Σταυρούς καί έγραφε έπ´ αύτών είτε άγιογραφικά … [...]

Περί παράδοσης…

Παράδοση. Παρά και δίνω. Παραδίδω. Μεταφέρω. Μεταλαμπαδεύω. Συνεχίζω. Διαιωνίζω. Διατηρώ. Ακολουθώ. Τηρώ. Φροντίζω. Φυλάω. Διατηρώ και άλλα τόσα συνώνυμα και εννοιολογικά … [...]