Η αξία των φίλων και εκλεκτών του Θεού – Η περίπτωση του Αγίου Σωφρονίου

Του Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου

Βρισκόμαστε πράγμαι σε αποκαλυπτικές στιγμές της επί γης ζωής μας. Κανείς μας δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και οι εξελίξεις της ζωής μαςα.
Τώρα φαίνεται καθαρά ότι ο Θεός είναι Εκείνος που κατευθύνει και επισκοπεί το σύμπαν, με τους ανθρώπους και τη φύση.
Όσο κι αν εμείς νομίζουμε ότι μπορούμε μόνοι μας να επιζήσουμε με τις γνώσεις και τις επιστημονικές μαςα εφευρέσεις. Απατώμεθα. Δεν μπορούμε, χωρίς τη Χάρη και το έλεος του Μεγαλοδύναμου Θεού, να κινηθούμε ούτε καν να αναπνεύσουμε.
Δεν έχουμε εμείς οι χοϊκοί την παρρησία που απαιτείται για να δούμε το φως και την αλήθεια που εκπέμπουν οι άγιες μορφές των ειλικρινών και γνήσιων φίλων του Χριστού μας και της Παναγίας Μητέρας Του.
Είμαστε μικροί, νάνοι, μπροστά τους, αμαρτωλοί και κοσμικοί. Μας τραβούν, κυριολεκτικά, τα υλικά αγαθά και οι πρόσκαιρες απολαύσεις του κόσμου που ζούμε.
Αυτοί οι άγιοι, που είναι και οι προστάτες μας βρίσκονται συνέχεια ενωμένοι με τα θεία και επουράνια και μεσιτεύουν για μας, αν βέβαια πιστεύουμε και τους το ζητήσουμε.
Μας παρακολουθούν και μας σκεπάζουν μ’ έναν θεϊκό και ουράνιο τρόπο, ώστε να μπορούμε να ζούμε και να κινούμαστε μέσα σ’ αυτό το χαώδες και μυστηριώδες σύμπαν, που κυριολεκτικά μάς κατακλύζουν, από το πρωί μέχρι το βράδυ, πειρασμοί και πολλές φορές παρασυρόμαστε από τα γλυκόλογα του Εωσφόρου που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον διάβολο.
Κι όμως μπορστά σ’ αυτή την κατάσταση που είναι καταστρεπτική, ο Θεός, αν εμείς το ζητήσουμε και προσευχηθούμε, θα επεμβαίνει μέσα από τη μεγάλη του φιλανθρωπία και ανακόπτει την οργή αυτή του σατανά κατά των πλασμάτων Του, αφού αυτή είναι η δική Του η αποστολή, ν’ ανακαινίσει και μεταμορφώσει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ