Η Εορτή του Αγίου Τρύφωνος στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και λαμπρότητα, εορτάσθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020,  η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Τρύφωνος, στα Τσακώνικα Αχαΐας, που είναι προστάτης του χωριού.    
Ανήμερα, την Θεία Λειτουργία ετέλεσε σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος πλαισιούμενος από τον εφημέριο της ενορίας π. Χαράλαμπο Πανουτσακόπουλο και τους διακόνους π. Αλέξανδρο Παναγόπουλο και π. Ιωάννη Πανουτσακόπουλο.  
Πλήθος κόσμου, από όλη την περιοχή συμμετείχε στον εορτασμό με την παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδωνος  Μυλωνά, αντιδημάρχων, μελών του δημοτικού συμβουλίου και του πολιτιστικού συλλόγου Τσακώνων Αχαΐας.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο μαρτύριο, το θάρρος, την τόλμη και την μαρτυρία του εορταζομένου Αγίου και ανέλυσε από το αποστολικό ανάγνωσμα το χωρίον «τις ημάς χωρίσει από της αγάπης του Χριστού; θλίψις η στενοχωρία η διωγμός η λιμός η γυμνότης η κίνδυνος η μάχαιρα;»
Τέλος ο θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα παρεκάλεσε τους πιστούς  να κρατούν τις παραδόσεις της Αγίας μας ορθοδοξίας και με την ζωή τους και τα έργα τους να δίδουν στον σύγχρονο κόσμο μαρτυρία Ιησού Χριστού.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο πολιτιστικός σύλλογος Τσακώνων Αχαΐας προσέφεραν σε όλους τους πιστούς πλούσιο εκκλησιαστικό κέρασμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]