Η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Ρογκοβού (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Γεώργιος Τσέγκος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού στην ομώνυμη Ιερά Μονή Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου Ρογκοβού.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου, τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Χρυσόστομο Τραϊκάπη, τον εφημέριο της ενορίας Τσεπελόβου π. Νικόλαο και τον Διάκονο π. Γρηγόριο. 
Να αναφερθεί ότι η Ιερά Μονή Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου Ρογκοβού, κτισμένη το 1783, είναι μετόχιο της Μονής Βελλάς. 
Βρίσκεται στην περιοχή του κεντρικού Ζαγορίου κοντά στο Τσεπέλοβο και αποτελεί ένα από τα 54 αρχαία Μοναστήρια της Μητροπόλεως Ιωαννίνων. 
Τα τελευταία χρόνια με την μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, έγιναν σημαντικά έργα αποκατάστασης της Ιεράς Μονής. 
Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γεώργιος Σουκουβέλος και ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Δούβαλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αγία Γραφή

Η Αγία Γραφή, αδελφοί χριστιανοί, είναι το ιερό εκείνο βιβλίο, που μας λέγει τι έκανε ο Θεός για μας και πως πρέπει να ζούμε εμείς σαν χριστιανοί, ανήκοντες σ᾽ Αυτόν. Το … [...]

Η αγιότητα του γέροντος Σωφρονίου

Η αγιότητα του γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ (+1993) Το παρόν γράφεται εξ αφορμής της πρόσφατης ανοίκειας και βλάσφημης επίθεσης προς το πρόσωπο του οσίου γέροντος δια … [...]