Η εορτή του Οσίου Αθωνίτου στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας (ΦΩΤΟ)

Την Μονή της μετανοίας του, επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος, για να προεξάρχει της λαμπράς πανηγύρεως, του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, του και κτήτορος της γεραράς Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.
Παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, ο οποίος και συλλειτούργησε, ο Ηγούμενος της Μεγαλωνύμου Μονής των Ιβήρων αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ και κατά την κρατούσα τάξη μεταξύ των δύο Μονών, Ηγουμένευσε της τριημέρου πανηγύρεως.
Επίσης παρέστησαν στην ολονύκτιο αγρυπνία και στην Θεία Λειτουργία ο εξοχώτατος πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρος κ.Αθανάσιος Μαρτίνος, Διοικητές των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος προσκυνητών, μοναχών τε και λαϊκών.
Μετά την είσοδο του στο περιβόλι της Παναγιάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου, μετέβη στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής, υπό του Πρώτου του Αγίου Όρους, γέροντος Παύλου Λαυριώτου και των συνεπιστατών του, και παρέδωσε το Πατριαρχικόν έγγραφον δια την επίσκεψήν του.
Έπειτα κατήλθε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου και προσκύνησε την εικόνα του Άξιον Εστί.
Ακολούθως μετέβη εις την Ιεράν Μονήν των Ιβήρων, όπου έγινε δεκτός υπό του Ηγουμένου και της αδελφότητος και προσκύνησε την Θαυματουργή εικόνα της Πορταϊτισσας.
Έτυχε επίσης εγκαρδίου συναντήσεως μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου και τέλος παρακάθησε στην τράπεζα της Μονής των Ιβήρων.
Ο Σεβασμιώτατος εσυνοδεύετο υπό του πνευματικού του τέκνου, αρχιμανδρίτου Αμβροσίου Μαναρουλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μολις κυκλοφορησε: Για να ενωθεις με τον Θεο – Αγιου Νικοδημου του Αγιορειτου, προτασεις βιβλιων για τον Δεκαπενταυγουστο για μικρους και μεγαλους!

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]