Η Θεία Λειτουργία

Στο κείμενο αυτό, αδελφοί χριστιανοί, θα σας πω λίγα λόγια για την θεία Λειτουργία. Η θεία Λειτουργία είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού σε μας τα παιδιά Του, που ανήκουμε στην Εκκλησία Του. Και πρέπει βέβαια εμείς να απολαμβάνουμε το μέγα αυτό δώρο του Θεού σε ᾽μας και να Τον ευχαριστούμε γι᾽ αυτό. Χριστιανοί μου, ακούστε: Όλη την όμορφη πίστη μας, όλες τις χάριτες του Θεού στον άνθρωπο, όλα τα γλυκά κτυποκάρδια, που έχει η ζωή με τον Θεό, όλα αυτά και πολλά-πολλά ακόμη περισσότερα, τα απολαμβάνουμε στην θεία Λειτουργία. Η θεία Λειτουργία είναι ΤΟ Μυστήριο της Εκκλησίας μας. Από αυτό το Μυστήριο λαμβάνουν δύναμη όλα τα άλλα Μυστήρια, αλλά και κάθε αγιαστική πράξη της Εκκλησίας μας. Είδατε; Όταν κάνουμε μνημόσυνο για τον νεκρό μας, το κάνουμε μέσα στην θεία Λειτουργία, μαζί με αυτήν.
Πηγή: www.asceticexperience.com
Το ανώτερο όμως και ιερώτερο, που παίρνουμε στην θεία Λειτουργία, είναι αυτό που θα σας πω τώρα. Ακούστε: Το πιο ιερό σημείο στην θεία Λειτουργία είναι τότε που ο ιερεύς λέγει, «Τα Σα εκ των Σων Σοι προσφέρομεν…». Η ώρα αυτή είναι μία θεοφάνεια! Με την ευχή που διαβάζει ο ιερέας εκείνη την ώρα το Πνεύμα το Άγιο μεταβάλλει το τεμάχιο του άρτου, που είναι στο άγιο Δισκάριο, και το κάνει Σώμα Χριστού! Και το κρασί, που είναι στο άγιο Ποτήριο, το μεταβάλλει σε Αίμα Χριστού! Αυτό είναι το μεγαλύτερο θαύμα, που γίνεται στον κόσμο, και μη ζητάτε άλλα θαύματα, γιατί τα άλλα είναι μικρά! Αλλά στην ευχή αυτή που καθαγιάζονται τα Τίμια Δώρα, ο ιερέας πάλι παρακαλεί τον Θεό να στείλει το Άγιο Πνεύμα και σε ᾽μας. Πάνω μας! «Κατάπεμψον το Πνεύμα Σου το Άγιον εφ᾽ ημάς», λέγει. Ώστε λοιπόν στην θεία Λειτουργία παίρνουμε το Άγιο Πνεύμα, γι᾽ αυτό και λέμε στο τέλος, «Είδομεν το φως το αληθινόν ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον».
Σας παρακαλώ, αδελφοί χριστιανοί, να λειτουργείστε κάθε Κυριακή. Και αν το χωριό σας δεν έχει ιερέα, να παρακαλείτε κάποιον να σας πηγαίνει στο γειτονικό χωριό, που έχει θεία Λειτουργία. Μη μένετε αλειτούργητοι. Παλαιότερα όταν έλεγαν κάποιον «αλειτούργητο» ήταν αυτό η χειρότερη βρισιά γι᾽ αυτόν! Η ευλογία του Θεού, που έχουμε ανάγκη όλοι για να σταθούμε στα πόδια μας, θα έρθει με την θεία Λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αγία Γραφή

Η Αγία Γραφή, αδελφοί χριστιανοί, είναι το ιερό εκείνο βιβλίο, που μας λέγει τι έκανε ο Θεός για μας και πως πρέπει να ζούμε εμείς σαν χριστιανοί, ανήκοντες σ᾽ Αυτόν. Το … [...]

Η αγιότητα του γέροντος Σωφρονίου

Η αγιότητα του γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ (+1993) Το παρόν γράφεται εξ αφορμής της πρόσφατης ανοίκειας και βλάσφημης επίθεσης προς το πρόσωπο του οσίου γέροντος δια … [...]