Η Ι.Μ. Θήρας για ίδρυση ροταριανού ομίλου στο νησί

Σχετικά με την πρόσφατη ίδρυση ροταριανού ομίλου στο νησί μας με την επωνυμία «Ροταριανός Όμιλος Σαντορίνη – Οία», η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο χριστιανικό λαό, αλλά και με σεβασμό στην ελευθερία των ανθρώπων, επισημαίνει τα παρακάτω:
Η διεθνής λέσχη Ρόταρυ πέρα από την κοινωνική δράση της, επεκτείνεται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα, όπως προσευχή σε έναν αόριστο θεό, τελετουργικό μύησης, ακολουθία ενός συγκεκριμένου κώδικα ηθικής συμπεριφοράς.
Παράλληλα, στις συνεδριάσεις του Ρόταρυ δεν επιτρέπονται θρησκευτικές συζητήσεις, έτσι ώστε ο χριστιανός που συμμετέχει να αναγκάζεται να θέτει αυτοπεριορισμούς στην έκφραση της πίστης του.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το ροταριανισμό και έπειτα από διεξοδικές μελέτες από τα αρμόδια όργανά Της, έχει συστήσει στους χριστιανούς την αποφυγή συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Ρόταρυ, με πιο πρόσφατη ανακοίνωσή Της, τον Ιούνιο του 2020, αλλά και με πλήθος παλαιότερων αποφάσεων.
Με αισθήματα ειλικρινούς αγάπης προς όλους τους αδελφούς μας, οφείλουμε να τονίσουμε ότι για τους χριστιανούς ο Θεός δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά ο Τριαδικός Θεός της Αγίας Γραφής και ασφαλής κώδικας συμπεριφοράς το Ευαγγέλιο του Χριστού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και η σημερινή μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος!

Λάβαμε από την κόρη του αγίου Πατρός ημών Ιωάννη Καλαΐδη, την κυρία Θεοδώρα και δημοσιεύουμε τα παρακάτω, σχετικά με τον Άγιο Πατέρα της και την μεγάλη σημερινή εορτή! " … [...]