Η Ι.Μ. Μολδαβίας αρνήθηκε να σταματήσει τις Ακολουθίες λόγω κορωνοϊού

Για την Romfea.gr  | Κορίνα Σαντοριναίου

Η Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας ανακοίνωσε ότι δεν θα ακυρώσει τις ακολουθίες και θείες λειτουργίες, κατά τη διάρκεια της καραντίνας που αποφασίστηκε για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με την Μητρόπολη κατά την διάρκεια της Σαρακοστής θα τελεστούν όλες οι Ακολουθίες και θείες λειτουργίες σε υπαίθριες Εκκλησίες, όπου θα είναι ανοιχτές γι’ όλους τους πιστούς.
Επίσης η Μητρόπολη Μολδαβίας εξέφρασε την αντίθεσή της με την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργούν οι Εκκλησίες χωρίς πιστούς, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα η Εκκλησία είναι χωρισμένη από του Κράτος.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος, εξέφρασε την λύπη του για την απαγόρευση ακολουθιών για δύο εβδομάδες, ενώ κάλεσε τον κλήρο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Μητροπολίτης Βεσαραβίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, ανέφερε ότι για χιλιετίες οι θείες λειτουργίες στις εκκλησίες δεν σταμάτησαν, τόσο κατά τους πολέμους – όσο και κατά την περίοδο της χολέρας, της πανώλης και της πείνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13423 – Για τρία βραβεία, προτάθηκε, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή σε διεθνές φεστιβάλ. Παγκόσμια προβολή το Μάιο (δείτε το τρέιλερ)

Η ζωή ενός μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους ταξιδεύει στην ΕυρώπηΤο ντοκιματέρ για τη ζωή του μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους,  Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή φαίνεται … [...]

Υποψήφιο για τρία βραβεία προτάθηκε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή σε Διεθνές Φεστιβάλ

Η ζωή ενός μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους ταξιδεύει στην Ευρώπη Το ντοκιματέρ για τη ζωή του μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή φαίνεται ότι … [...]

''Ο παράδεισος''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας «Ύμνοις αΰπνοις ευχαρίστως η Πόλις, την εν μάχαις άγρυπνον υμνεί … [...]