Η Ι.Μ. Σύρου για την αποκατάσταση της αλήθειας

Με αφορμή αποσπασματικη και μερική αναπαραγωγή από εκκλησιαστική ιστοσελίδα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ την 30ή Ιουλίου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Αθήνα 9, 84» του Δήμου Αθηναίων και στη Δημοσιογράφο κα Στέλλα Παπαμιχαήλ, παρακληθείς προς τούτο, με αναφορά ότι «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου -Τήνου Δωρόθεος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τον Δεκαπενταύγουστο οι εκκλησίες αν εκδοθεί σχετική ΚΥΑ», από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνονται τα εξής:
«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η παρερμηνεία ή η παρανόηση των όσων ελέχθησαν από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ στα πλαίσια της συνεντεύξεώς του προς την κα Στ. Παπαμιχαήλ δεν ήταν ούτε εσκεμμένη ούτε κακόβουλη, καθώς σε κανένα σημείο της δεν αναφέρονται τα όσα φέρεται να είπε, ότι δήθεν «άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τον Δεκαπενταύγουστο οι εκκλησίες αν εκδοθεί σχετική ΚΥΑ»!!!
Αντιθέτως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός προσαγωγής στον Εισαγγελέα τη Μεγάλη Εβδομάδα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, επειδή στον Ιερό Ναό που τελούσε Ακολουθία ήταν περισσότεροι των έξι (6) εκκλησιαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και θεσμικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς για το συντάκτη της ανάρτησης και ευτυχώς για την αλήθεια, η πραγματικότητα διέψευσε κατηγορηματικά τις «εκτιμήσεις» του!
Από την Ιερά ΜητρόποληΕρμούπολη, 1 Αυγούστου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μολις κυκλοφορησε: Για να ενωθεις με τον Θεο – Αγιου Νικοδημου του Αγιορειτου, προτασεις βιβλιων για τον Δεκαπενταυγουστο για μικρους και μεγαλους!

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]