Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

Με ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο Ρουμανίας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Δανιήλ και την συμμετοχή των βοηθών του Επισκόπων Θεοφιλεστάτων, Πλοεστίου Βαρλαάμ, Σινάιας Ιερωνύμου και Πράχοβας Τιμοθέου.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Δανιήλ, υπογράμμισε στο κήρυγμα του, την αταλάντευτη πίστη στην Ορθοδοξία μας, η οποία είναι το θεμέλιο της αγιότητάς μας.
Την Συνοδική Εγκύκλιο, ανέγνωσε ο Δευτερεύων Αρχιδιάκονος π. Κωνσταντίνος Χουρζούης.
Λίγο πριν τη απόλυση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ εκ μέρους όλων, προσέφερε ένα καλάθι με τριάντα λευκά τριαντάφυλλα, για την συμπλήρωση τριάντα ετών αρχιερωσύνης του Μακαριωτάτου Πατριάρχου.
Επίσης παρουσίασε το νέο βιβλίο του Μακαριωτάτου για το “Ρουμανικό Χωριό”.
Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κλήρο και λαό, για την αγάπη τους στο πρόσωπό του.
Τέλος ακολούθησε η λιτανεία των Εικόνων και ο πολυχρονισμός του Μακαριωτάτου Πατριάρχου υπό του βυζαντινού χορού του Πατριαρχικού Ναού, υπό την διεύθυνση του Αρχιδιακόνου και Πρωτοψάλτη π. Μιχαήλ Μπούκα.
Φωτο: Basilica.ro/Raluca Ene

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η φωτογραφίας της ημέρας

Γράφει ο π. Γρηγόριος Μάζας Στην ομόδοξη χώρα της Ρουμανίας επιτρέπεται (ακόμη) η τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε όλους τους ναούς, χωρίς όμως την συμμετοχή των … [...]

Όψεις Αποκρυφισμού: Τα Φυλακτά

Τα φυλακτά είναι μία πανάρχαια πρακτική, που χρησιμοποιούνταν σε πλήθος παγανιστικών λατρειών και χώρων ως μέσα προστασίας, υποτιθέμενου ελέγχου των πνευμάτων ή και αυτών … [...]