Η μνήμη των μαρτύρων Περπετούας και Φηλικιτάτης στην Αρχαία Καρθαγένη

Την ιερά μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Περπέτουας, Φηλικιτάτης και των συν αυτών μαρτύρων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης επ’ ευκαιρία της ετήσιας μνήμης τους, στον τόπο μαρτυρίου τους στο αρχαίο ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Καρθαγένης.
Εντός του αρχαιολογικού χώρου και έμπροσθεν της παλαιοχριστιανικής κρύπτης ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μελέτιος ετέλεσε Δέηση και Αρτοκλασία, συνεπικουρούμενος υπό του Πρωθιερέως Δημητρίου Νετσβετάγιεφ και πιστών εκ του ελληνοφώνου και ρωσσοφώνου ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρθαγένης.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο μαρτύριο και την ακλόνητη πίστη που έδειξαν οι Άγιοι Περπέτουα, Φηλικιτάτη, Σεκούνδος, Σάτυρος, Σατορνίλος και Ρευκάτος την 1η Φεβρουαρίου του 202 μ.Χ.
Επίσης, ευχήθηκε οι άγιοι Μάρτυρες που πότισαν με το αίμα τους τα χώματα της Καρθαγένης αλλά και όλης της Βορείου Αφρικής, να στηρίζουν τους Χριστιανούς που ζουν στην Τυνησία και αποτελούν την φυσική συνέχεια εκείνων των χριστιανών των πρώτων αιώνων.
Τέλος, καθηκόντως ευχαρίστησε το Υπουργείο Αρχαιοτήτων για την παροχή της σχετικής αδείας για την προσευχητική σύναξη εντός του αρχαιολογικού χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το μυστήριο του γάμου

Ομιλία για το μυστήριο του γάμου από τον π. Μύρωνα Σιμωνοπετρίτη που έγινε σε σύναξη νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

"ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΡΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ “(Αγ.Νεκταρίου)

Άπό τά Άπαντα τού Άγίου Νεκταρίου..Τόμος Γ´ Ό Άγιος Νεκτάριος,τίς έλεύθερες ώρες του,ίδίως στή Ριζάρειο Σχολή,σχεδίαζε Σταυρούς καί έγραφε έπ´ αύτών είτε άγιογραφικά … [...]

Περί παράδοσης…

Παράδοση. Παρά και δίνω. Παραδίδω. Μεταφέρω. Μεταλαμπαδεύω. Συνεχίζω. Διαιωνίζω. Διατηρώ. Ακολουθώ. Τηρώ. Φροντίζω. Φυλάω. Διατηρώ και άλλα τόσα συνώνυμα και εννοιολογικά … [...]