Η Μονή Σινά συνεχίζει την πανστρατιά προσευχής για την πανδημία

Στην Iερὰ Μονὴ Σινά (Aγίας Αiκατερίνης), όλο αυτό το διάστημα της δοκιμασίας από τον κορονοϊό COVID19 αναπέμπονται θερμές προσευχές και δεήσεις, ὅπως Κύριος ο Θεός καταπαύσει την λοιμική απειλή και ελευθερώσει την ανθρωπότητα από την δοκιμασία αυτή.
Ο Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός μετά της Ιεράς των Πατέρων Συνάξεως απεφάσισαν, όπως την Κυριακή 17 Μαΐου ἐ.ἔ. τόσο στην Ιερά Μονή, ενώπιον των χαριτοβρύτων λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος νύμφης του Χριστού Αἰκατερίνης της Πανσόφου, αλλά και στα ανά τον κόσμο Μετόχια της Ι. Μονής, να αναπεμφθεί δέησις και να αναγνωσθεί ειδική ευχή για την θεραπεία της λοιμικής ασθενείας και των παγκοσμίων συνεπειών της, προσωπικών και κοινωνικών, υπέρ ταχείας αναρρώσεως των νοσούντων υπ’ αυτής, υπέρ παραμυθίας των πενθούντων και αναπαύσεως των κεκοιμημένων νοσησάντων υπ’ αυτής.
Ομοίως καλεί πάντες σε πανστρατιά προσευχής, πίστεως και μετανοίας τονίζοντας ταπεινώς προς τους αντιτιθεμένους στον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας, οτι αμφισβητούν ουσιαστικά αυτό το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Η συμμετοχή στήν Θεία Ευχαριστία αφορά τους πιστεύοντες και ήταν, είναι και παραμένει θέμα πίστεως και ότι με την όλη στάση των αποτρέπουν και φυγαδεύουν το άμετρον έλεος και την φιλανθρωπία του Θεού, τα οποία νυχθημερώς επικαλούμεθα και που αυτά αποτελούν την μόνη δυνατὀτητα λύσης της πανδημίας.   
Ωσαύτως ενημερώνει τους συμπροσευχομέμους αγωνιούντας φίλους, ότι η Ι. Μονή παραμένει κλειστή και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, παρά το ότι δεν υπάρχουν κρούσματα της ασθενείας τόσο στην Ι. Μονή, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Τους ευχαριστούμε θερμώς και εκ καρδίας για το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για την Σιναϊτικὴ Αδελφότητα. 
Σε όλους δε ευχόμεθα ο Κύριος να χαρίζει την κατ’ άμφω υγεία, και να δωρίζει σύνεση, επιτυχή και αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, πίστη και ἐλπίδα στο Θεό.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ένα πολυσήμαντο αποστολικό κείμενο

Γράφει ο Παναγιώτης Ι. Μπούμης στην Romfea.grΟμοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών (Μέ προέκταση καί στό κάθε οὐκρανικό) Παραθέτουμε κατωτέρω ἕνα κείμενο μικρό ἀλλά … [...]

Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς: Ομιλία στο μνημόσυνο του Επισκόπου Νικολάου Βελιμίροβιτς το 1973 (για την 17ετή κοίμησή του)

Να μαστε στο σερβικό Θαβώρ! Ο Χριστός στην μέση, ο Άγιος Σάββας στην δεξιά, και ο Άγιος Νικόλαος στην αριστερή πλευρά. Και τριγύρω μας, η νεκρά θάλασσα της ευρωπαϊκής … [...]

ΔΙΣ: Τι αποφασισε για τη Θεια Κοινωνια- Η γενναια προσφορα στο ΕΣΥ και οι επισκεψεις Κικιλια και Θεοδωρικακου- Καμπανακι για τις αιρεσεις

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στη δεύτερη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου … [...]