Η Πάτρα θα υποδεχθεί τον Εθνεγέρτη Δεσπότη της

Λαμπρές ετοιμασίες γίνονται στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, προκειμένου ο Ιερός Κλήρος και ο Πατραικός Λαός να υποδεχθούν, τα Οστά του αοιδίμου και μακαρίου, μεγάλου Ιεράρχου και Έλληνος Πατριώτου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, ο οποίος ως γίγας της Εκκλησίας και της Πατρίδος, σήκωσε στους ώμους του τις τύχες της Ελλάδος και μαζί με τους συνεργάτες του Κληρικούς και Λαικούς, Οπλαρχηγούς και Καπεταναίους, άναψε τη φλόγα της Ελευθερίας της Ελλάδος από τον Τουρκικό ζυγό.
Ύψωσε το Λάβαρο της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα και την Σημαία του αγώνος για την ελευθερία στην Πάτρα, το 1821.
Ο αγωνιστής και ήρωας Ιεράρχης εποίμανε την Αποστολική πόλη και Μητρόπολη των Πατρών είκοσι χρόνια (1806-1826).
Εκοιμήθη στο Ναύπλιο στις 30 Μαίου 1826και ετάφη εκεί.
Τα Οστά του φυλάσσονται στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.
Οι τελετές προς τιμήν του Παλαιών Πατρών Γερμανού, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και είναι εντεταγμένες στο επίσημο εορταστικό πρόγραμμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η υποδοχή θα πραγματοποιηθή την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 7μ.μ. πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και η σημερινή μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος!

Λάβαμε από την κόρη του αγίου Πατρός ημών Ιωάννη Καλαΐδη, την κυρία Θεοδώρα και δημοσιεύουμε τα παρακάτω, σχετικά με τον Άγιο Πατέρα της και την μεγάλη σημερινή εορτή! " … [...]