Η Πανήγυρις της Παναγίας της Μάγαρας στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου τιμά στις 22 και 23 Ιουλίου την Παναγία την Επονομαζόμενη Μάγαρα της εν τη επαρχία Πάφρας του Πόντου και νυν τιμωμένης εν Ακριτοχωρίω Σιντικής.
Στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.
Στο τέλος του Εσπερινού με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της Σεβασμίου Εικόνος της Παναγίας υπέρ ενισχύσεως και βοηθείας της χειμαζομένης πατρίδος μας αλλά και για την βοήθεια της Παναγίας μας στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί.
Ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και Αρτοκλασία και τέλος στον αύλειο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “ο Ποντιακός κρυπτοχριστιανισμός” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές ευχές και νουθεσίες στους πιστούς ενώ τόνισε την επιτακτική ανάγκη όλοι να προσευχόμαστε στην Υπέρμαχο Στρατηγό την Παναγιά να μην μας εγκαταλείψει στις δυσκολίες και στα προβλήματα που μας ταλανιζουν ως κοινωνία.
Αξίζει να αναφερθεί για την καθιέρωση της Ιεράς αυτής Πανηγύρεως ότι στις 22 Ιουλίου του 2008 η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ακριτοχωρίου υποδέχτηκε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Μάγαρας, που φιλοτέχνησαν Αδελφές του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και η οποία τοποθετήθηκε σε ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι δωρεά του τοπικού Πολιτιστικού και Ποντιακού Συλλόγου “ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ” ενώ ο Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας Δρ. Χαραλάμπης Μπούσιας συνέθεσε την Ιερά Ακολουθία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Παναγια και ο ανθρωπινος Πονος

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ΣτυλιανόςΣτοχασμοί του ΔεκαπενταύγουστουΑπό το έργο Ενσαρκώσεις του Δόγματος, Εκδόσεις ΔόμοςΗ … [...]