Η πόλη των Αγίων Σαράντα τίμησε τον προστάτη της (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Ο πολιούχος των Αγίων Σαράντα Άγιος Χαράλαμπος εορτάστηκε με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020.
Ο εορτασμός κορυφώθηκε ανήμερα της εορτής, όπου στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή ναό, που χτίστηκε εκ θεμελίων από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ιερούργησε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.
Μετά τη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ακολούθησε δεξίωση για όλους στο πνευματικό κέντρο του ναού, την οποία επιμελήθηκαν οι κυρίες της ενορίας, ενώ η νεανική χορωδία του κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» της Εκκλησίας της Αλβανίας, ερμήνευσε ύμνους και τραγούδια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εορτασμό συμμετείχε και ο δήμαρχος της πόλης Αdrian Gurma, που κατά το κέρασμα απήθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και τον αντιπροσφώνησε με αγάπη ο σεμνός Επίσκοπος κ. Δημήτριος.
Επίσης παραβρέθηκαν και πολλά άτομα, όχι μόνο από την περιοχή των Αγίων Σαράντα, αλλά ακόμη και από τα Γιάννινα και τη Θεσπρωτία.
Την παραμονή της εορτής, πριν το τέλος του εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του ναού.
Οι πιστοί με πολλή κατάνυξη ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας, συνειδητοποιώντας την ανάγκη εντονότερης πνευματικής ζωής.
Κατά το κήρυγμα αναφέρθηκαν θαύματα από το βίο του αγίου Χαραλάμπους, που ήλπιζε στη χάρη του Θεού και γεύτηκε το έλεός Του.
Ο εορταστικός κύκλος της μνήμης του αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα, που ήταν με επιμέλεια και τάξηρr οργανωμένος, έκλεισε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13230 – Αγρυπνία απόψε στο Χιλιανδάρι

Τη μνήμη του κτίτορά της Οσίου Συμεών του Μυροβλύτου (†1199) εορτάζει αύριο 26/13 Φεβρουαρίου η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Απόψε θα τελεσθεί πανηγυρική Αγρυπνία. … [...]