Η Τιμία Κάρα του Πολιούχου Λευκωσίας στην Ι.Α. Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Νωρίς το απόγευμα τής Παρασκευής 11ης Ιουνίου, έγινε η παραλαβή τής τιμίας κάρας τού πολιούχου τής Λευκωσίας Αγίου Τριφυλλίου επισκόπου Λήδρας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή τού Κύκκου, όπου αποθησαυρίζεται ως πολύτιμο και μοναδικό ιερό κειμήλιο.
Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Έφορος τής Ιεράς Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης και το υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, στην παρουσία τού παρεπιδημούντος στην Ι. Αρχιεπισκοπή Μητροπολ. Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και άλλων κληρικών και λαϊκών.
Στο παρεκκλήσιο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής ψάληκε δέηση και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευλογία να ασπαστούν τη χαριτόβρυτη κάρα τού αγίου.
Η τιμία κάρα θα εκτίθεται προς προσκύνηση από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου μέχρι και το απόγευμα τής Κυριακής 13ης Ιουνίου, ημέρα μνήμης τού Αγίου Τριφυλλίου, στον νεο-εγκαινιασθέντα Καθεδρικό Ναό τής Λευκωσίας, όπου κατά το ερχόμενο διήμερο θα λάβουν χώρα οι πανηγυρικοί εορτασμοί τού πολιούχου τής πρωτεύουσας τής Κύπρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και η σημερινή μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος!

Λάβαμε από την κόρη του αγίου Πατρός ημών Ιωάννη Καλαΐδη, την κυρία Θεοδώρα και δημοσιεύουμε τα παρακάτω, σχετικά με τον Άγιο Πατέρα της και την μεγάλη σημερινή εορτή! " … [...]