Η A' Στάση των Χαιρετισμών στο ιερό νησί της Τήνου (ΦΩΤΟ)

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία της A’ στάσης των Χαιρετισμών προς την Παναγία με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ναό.
Τον θείον λόγον εκήρυξε διδακτικότατα και θεολογικότατα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεβαστιανός Τοπάλης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης ο οποίος έχει προσκληθεί ώστε τις επόμενες δύο ημέρες παραμένων εν Τήνω να ιερουργήσει και να κηρύξει τον θείον λόγον.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εκκλησιασθέντες για τις ημέρες και τους παρεκάλεσε να προσευχηθούν ώστε η Υπέρμαχος Στρατηγός να ενισχύσει και να διαφυλάξει όλους όσοι σήμερα με αυτοθυσία φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδος και τα εθνικά της συμφέροντα.
Συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, ο πολιτευτής των Κυκλάδων.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στην Ενορία Υπαπαντής του Κυρίου Κτικάδου όπου φυλάσσεται η περίπυστη εικόνα της Παναγίας η επιλεγομένη Μεγαλομάτα και τέλεσε ωσαύτως την Ακολουθία των Χαιρετισμών κηρύξας τον θείον λόγον και αναφερθείς στους τρεις Ευαγγελισμούς τους οποίους ο Θεός απηύθυνε προς την Παναγία, τον Ευαγγελισμό της Θείας Ενσαρκώσεως, τον Ευαγγελισμό της Αναστάσεώς Του και τον Ευαγγελισμό της Μεταστάσεώς Της στους ουρανούς δια του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και ευχήθηκε στους πιστούς.
Ωσαύτως κατά το τοπικό έθος εμνημόνευσε τα κόλλυβα για τους κεκοιμημένους.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η φωτογραφίας της ημέρας

Γράφει ο π. Γρηγόριος Μάζας Στην ομόδοξη χώρα της Ρουμανίας επιτρέπεται (ακόμη) η τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε όλους τους ναούς, χωρίς όμως την συμμετοχή των … [...]

Όψεις Αποκρυφισμού: Τα Φυλακτά

Τα φυλακτά είναι μία πανάρχαια πρακτική, που χρησιμοποιούνταν σε πλήθος παγανιστικών λατρειών και χώρων ως μέσα προστασίας, υποτιθέμενου ελέγχου των πνευμάτων ή και αυτών … [...]

Μουσική και Πολιτική

Εισαγωγικά Για τους περισσότερους ανθρώπους η μουσική αποτελεί ένα μέσο συγκινήσης και διέγερσης συναισθημάτων. Όποιος όμως θελήσει να κατανοήσει βαθύτερα το νόημα και … [...]